Wpis z mikrobloga

Jakie polecacie audiobooki? do tej pory odsłuchane:
- Trylogia Husycka
- Wiedźmin
- Filary ziemi
- Świat bez końca
- Slup ognia ( w trakcie)
- książki Michaela Chrichtona (wszystkie te co udało mi się znaleźć, niekoniecznie legalnie)
- Trylogia o wampirach Pilipiuka
Fajnie gdyby była to superprodukcja jak wyżej wymienione.
#ksiazki #audiobook
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plastron8: superprodukcja ojca chrzestnego jest super, od Michaela Chrichtona fajny był predator (to niestety nie superprodukcja).
Z innych superprodukcji przesłuchaj sobie Animę z audioteki i Chaos z Empik Go.
Dobrze mi się słuchało też Stacja arktyczna Zebra z audioteki i Zamęt też z audioteki. Na storytel też jest dostępna superprodukcja "Biel"
  • Odpowiedz
@plastron8: @kidi1 @kocha_to_poczeka @saib75 @maniok @dom021 @Elsa_Bannister @plastron8 @hodowca_bydla @gelecekten
@plastron8

w screenie wrzucam listę audiobooków/superprodukcji które skończyłem, nie wszystkie godne polecenie ale jeśli chodzi o supoerprodukcję to polecam tak: Symbioza (świetny Opania), Odyseja kosmiczna (świetna Czubowna), Rumor, Osiedle (Wieniawa i Królikowski), Miasteczko Brightope, Manitou, Jak zostałem gangsterem (mega Chabior!), Fantom, Wojna 1939, Ojciec Chrzestmy (zajebisty Gajos, ale
bartiii - @plastron8: @kidi1 @kochatopoczeka @saib75 @maniok @dom021 @ElsaBannister @...

źródło: Screenshot 2025-10-08 at 12-50-09 Audiobookshelf

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@bartiii_ dzięki za wszystko, Liu Cixin przeczytany prawie jednym tchem, ale resztę sprawdzę i na pewno coś wybiorę dla siebie. Generalnie audiobooki umilają mi jazdę samochodem do pracy i z powrotem, a że korki są jakie są, to i czasu na słuchanie mam sporo 😆
  • Odpowiedz
  • 0
@bartiii_ mega kolekcja, widzę że masz serie www.1939 Banaszyk super ja czytał. Zresztą to jeden z moich ulubionych lektorów, razem z Gosztyła, ale ten to już legenda
  • Odpowiedz
@Azzl: jak coś Ci się podoba to mogę Ci podesłać w zipie, tak www1939pl fajne, słuchałem z 2 miesiące temu, a teraz niedawno wyszła kontynuacja www1942pl ale jeszcze jej nie słuchałem, tego Ciszewskiego słuchałem jeszcze Fantoma i w sumie też był nawet spoko, mam jeszcze kilka innych jego audioserialii którę planuję odsłuchać (Kontrola, 1942, Ocalić Prezydenta) no i ja słuchałem superprod, więc różny były głosy, tutaj możesz sprawdzić - https://audioteka.com/pl/cykl/wojna1939-pl-audioserial/
bartiii_ - @Azzl: jak coś Ci się podoba to mogę Ci podesłać w zipie, tak www1939pl fa...

źródło: Screenshot 2025-10-08 at 16-00-17 Audiobookshelf

Pobierz
  • Odpowiedz
@jestemmimas: niestety nie. Jeśli jednak mnie pamięć nie myli to pozostałe są nagrane z efektami dźwiękowymi takim jak szczęk broni, tupot koni i wieloma innymi. Na audiotece na pewno są dostępne darmowe fragmenty, także możesz sam sprawdzić. Mi słuchało się tego bardzo przyjemnie. :)
  • Odpowiedz