Wpis z mikrobloga

naprawde trzeba mieć autyzm żeby wybrać #linux nad windows. Naprawde chciałem dać mu szanse. przez moją krótką aczkolwiek intensywną przygode nie było dnia żeby coś się nie zepsuło albo żeby coś poszło za pierwszym razem bez komplikacji. Dzisiaj włączam komputer i na dzieńdobry brak sieci oraz nie włącza się drugi monitor (system go nie widzi). ofc na windowsie zainstalowanym na drugim dysku taki problem w ogóle nie występuje. Mam dość... Nie mam wymagań z kosmosu chce w miarę stabilny system na którym pogram w szachy ewentualnie w cs i obejrze pare filmów na yt. Ubuntu to przerasta. wyjebe to g---o
PozdroMleczny - naprawde trzeba mieć autyzm żeby wybrać #linux nad windows. Naprawde ...

źródło: temp_file7478267367152469072

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PozdroMleczny: linux zawsze taki był. ma garstkę wyznawców, którzy zwyczajnie wciskają ludziom kit w internecie. w rzeczywistości to skrajnie niestabilny system, głównie dla hobbystów.
  • Odpowiedz
@PozdroMleczny: ja nie wiem co wy robicie że wam samo się psuje. 2 lata temu zacząłem powoli instalować dla starszych osób minta, do tego samego co ty: mail, internet i szachy. Jak tam widzę na mieście to dzień dobry dzień dobry wszystko działa? Działa działa, nikomu się nie sypie

U siebie mam rolling release pół roku bez robienia kopii przed updatem #yolo i nic się nie wysypało (raz
  • Odpowiedz
@PozdroMleczny: Jako wieloletni miłośnik Fedory, ostatnio sam zainstalowałem windę jak zobaczyłem że na Linuxie mam bardzo powolne WiFi. Czym się stresować ? ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Przecież to sprzęt ma służyć tobie, po co się męczyć w imię ideologii ?
  • Odpowiedz
@szczekacz666 masz farta i trafiasz na sprzęt który ma wsparcie.
Mam 2 laptopy Lenovo, jeden ThinkPad, drugi legion.
Na ThinkPadzie wszystko działa, nigdy nie miałem problemów.

Na legionie WiFi ma duży packet loss, aktualizacja średnio raz na parę miesięcy wywala system, jak podepnę hdmi to muszę czekać minutę aż załapie, usypianie raz na 50 razy zawiesi system, a wentylatory zaczynają kręcić się tak że laptop chce odlecieć.
  • Odpowiedz