Wpis z mikrobloga

Moja mama znalazła taką kotkę typu smol
Problemem jest to, że ten kot wszystko żre, dosłownie, nie da się usiąść bo zaraz przybiega i je jajecznicę, sos chrzanowy, no dosłownie wszystko.
Jak sobie z tym radzić i czy kiedyś mu przejdzie i skąd geneza #kot #koty #pokazkota
curiousboi - Moja mama znalazła taką kotkę typu smol
Problemem jest to, że ten kot ws...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@curiousboi: Jak będziecie mu tak pozwalać żreć wszystko to skończy się problemami zdrowotnymi. Jeśli kitku znalezione, to mogło długo być głodne, ma w głowie, że cokolwiek zobaczy to musi szybko to zjeść, bo myśli że może niedługo znowu zacząć głodować i nie znależć jedzenia. Takiego kotka trzeba powoli uczyć regularności i tego, że nie będzie więcej głodować, nie wpychać w niego żarcia tylko dlaczego że wszystko pochłania, warto też takiemu
  • Odpowiedz
warto też takiemu dawać jedzenie na matach spowalniających jedzenie by nie jadł zbyt szybko.

@fuurin: Tyle lat żyje i nie wiedziałem, że coś takiego istnieje, dobre to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@curiousboi jak ma mniej niż rok to powinien dostawac kocią karmę "na żądanie".
Często i małe porcje. Mojemu kotu syndrom głodu przeszedł dopiero po kilku latach ( ͡° ʖ̯ ͡°) tak to jadł wszystko. Nauczyłam się przez to chować wszelkie jedzenie z blatu, bułka w worku? Żaden problem, kurczak w opakowaniu? Biere!
  • Odpowiedz