Wpis z mikrobloga

Gdzie w Krakowie pojeździć autem, żeby kogoś poduczyć jazdy? Osoba bez prawka. Puste miejsca, tory, czy coś? gdzie można teraz uderzyć? Co polecacie?

#krakow #prawojazdy
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 15
@darek-jg: Na tym portalu nie można odpowiedzieć normalnie? Bez szukania przyczyn i wymądrzania się? Tak, osoba robi kurs i ma 8 godzin jazdy za sobą. Chce sobie potrenować ruszanie, bo nie jest to jeszcze płynne. Gruza może rozwalić, byle sobie nic nie zrobiła.
Chodzi dosłownie o ruszanie np. jak masz światła i z czerwonego robi się zielone.
  • Odpowiedz
@Reiter1906: https://www.google.pl/maps/place/Plac+manewrowy/@50.0965861,19.9451028,19z/data=!4m6!3m5!1s0x47165a5fea980733:0x5849b9216fa13dc7!8m2!3d50.096589!4d19.9455471!16s%2Fg%2F11c2k2fzz4!5m1!1e1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDkzMC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Tutaj mnie odpłatnie wpuścili kilka lat temu, jak potrzebowałem poćwiczyć przed egzaminem łuk.

Jedyne ograniczenie, musiało nikogo innego nie być w danym momencie na placu = musiałem chwilę poczekać
  • Odpowiedz
@Reiter1906: zalezy w ktorej czesi krk mieszkasz, kiedys widzialem kogos tak uczacego sie na parkingu przy rondzie gdzie byly SDM w Brzegach.. ale tam nie ma duzo miejsca, podjezdzaja autobusy i sa zaparkowane samochody
  • Odpowiedz
@Reiter1906: Najlepiej wybrać miejsce poza drogą publiczną lub strefą ruchu. Pamiętaj, że parkingi są często strefami ruchu. Jeśli jakiemuś ochroniarzowi, komukolwiek nie spodoba się Wasza obecność na parkingu i wezwie patrol, to będzie przypał. Bez uprawnień tylko poza drogami publicznymi, strefami zamieszkania i strefami ruchu.
  • Odpowiedz
@Reiter1906: jesli dojazd nie jest problemem to szukaj parkingow koscielnych w okolicznych wsiach. Zwykle sa puste oprocz niedzieli, nie ma tam zwykle zadnej kontroli no chyba ze sa jakies rogatki ale na pewno nie wszedzie.
  • Odpowiedz
bo jak nie to tylko złych nawyków nauczysz

@darek-jg: xD, to dlatego instruktorzy uczą cie że jak na górce nie czujesz sprzęgła, a prawie 100% osób nie czuje bo wsiada do samochodu pierwszy raz to mówią że lepiej 'spalić' sprzęgło gazując niż oblać - na pewno w normalnym funkcjonowaniu to super dobry nawyk dawać gazu do prawie oporu na górce xDD
  • Odpowiedz