Wpis z mikrobloga

@_anomim2002: prędzej komputery osobiste zostaną wyparte przez urządzenia z Androidem, niż normik zainstaluje linuxa
I tak, obecnie dystrybucje takie jak Mint instaluje się łatwiej niż Windowsa, ale chyba nie myślicie że cokolwiek to znaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@_anomim2002 nie, nie przekroczy. Dopóki nie spopularyzują się komputery sprzedawane od razu z tym systemem, przetestowane od A do Z, w których na pewno wszystko działa to nie ma na to szans. I nie, nie instaluje się tego łatwiej niż Windows. Sam proces instalacji to jedno, a późniejsze problemy ze sterownikami to drugie. Faktycznie, system zainstalujesz w 20 minut, potem jeszcze 20 dni szukania dlaczego wywala się grafika albo dźwięk i
  • Odpowiedz
@_anomim2002 dowód anegdotyczny, "u mnie działa". Ja przez kilkanaście lat nie miałem ani jednego komputera, na którym by wszystko pod Linuxem działało w 100%. W aktualnym np jest słaby dźwięk (brak sterowników dolby) oraz czasem losowo mruga ekran (problem znany na forach, ale w tym modelu żaden workaround nie chce pomóc).
  • Odpowiedz