Wpis z mikrobloga

Noo i to by było na tyle z dzisiejszych testów xD Sorry, że Was zawiodłem Szanowne Państwo, kochani moi. Zapytałem obsługę co jest pięć i powiedzieli, że dziś lepiej tego nie robić (uprzedziłem, że mam 3 wory butelek) bo sami jeszcze nie wiedzą i mają wytycznych jak postępować z butelkami bez znaku kaucji i dlatego też realizacja bonów jest utrudniona (naklejona kartka pic rel) - czyli pokrywa się to z tym co pisał @ChuopoRovotnik2137 Dla jego z łaski swojej wydali 10 gr, to już oczyma wyobraźni widzę jak "bez problemu" wydają mi kilkanaście zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) A no i jeszcze musisz swoje odstać w kolejce do normalnej kasy (chociaż gotówka do ręki wydaje się lepsza kiedy to nie kilka groszy). Także test przekładam na inny dzień, teraz będę woził ze sobą puste butelki w samochodzie xD Chyba, że przez kilka następnych dni będzie taki sam stan rzeczy jak dziś to albo się skuszę na odstanie w kolejce, albo się wk%*$!ę i je wywalę do hoboka na plastik ¯_(ツ)_/¯ Ewentualnie ponowię próbę w Kulfonie (do niego mam dużo dalej), tu do Szwaba obok siebie pokonałem autem 470 m w około minutę.
A i wbrew komentarzom, że nie przyjmują u Szwaba butelek innych niż te, które są pełne w ofercie sklepu to nieprawda… w przedsionku było napisane, że każde do pojemności 3L (z wyjątkiem tych po produktach mlecznych i olejach) i po 10 gr / szt. w tym puszki po olkoholach i napojach. Żadnej rozpiski z nowymi cenami skupu butelek zgodnym z ogólnopolskim systemem kaucyjnym nie uświadczyłem, żadnych materiałów informacyjnych o oznakowaniu opakowań objętych systemem kaucyjnym też nie, nic, zero. Także zawołam jeśli się uda to gdzieś to oddać i wtedy zapodam wynik w komentarzu nowego wpisu. Spokojnej i dobrej nocy życzę Wam.
#kaucja #systemkaucyjny #butelki #butelkizwrotne #butelkipet #lidl #sklep #dyskont
bartlomiej_rakowski - Noo i to by było na tyle z dzisiejszych testów xD Sorry, że Was...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartlomiej_rakowski: dobra wariacie jak masz jeszcze trochę czasu to może zorganizujesz ogólnopolską zbiórkę butelek. Mam kilkanaście butelek czy wysyłka paczkomatem do Ciebie wchodzi w grę? Sądzę, że więcej mirków byłoby chętnych dać ci zarobić trochę plastiku ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz