Wpis z mikrobloga

Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście nie musieli tego robić. Padło na Lidla
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała 10 groszy w gotówce z łaski swojej. Nie widziałem też jeszcze cenówek z kaucja, także pewnie maja zapasy butelek bez kaucji.
A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?
Może jescze politycy sie opamietaja, i wycofaja ten okrutny system kaucyjny, ale niestety na to nie ma co liczyc
#systemkaucyjny #lidl #supermarket
ChlopoRobotnik2137 - Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście ...

źródło: image

Pobierz
  • 327
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A teraz pytanie, czy już rozkminione jest jak z butelki bez kaucji zrobić butelkę z kaucja?

@ChlopoRobotnik2137: wspaniały pomysł, dawaj malina ( ͡° ͜ʖ ͡°)

art. 286 kodeksu karnego. - Według tego przepisu, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od
  • Odpowiedz
chcesz wycofać system bo pierwszego dnia o 6 rano kasjerka nie wiedziała co zrobić? Aha

@justlooking5: nie, nie chciałem go od samego poczatku

Upodlić się za 50gr. Z ruskich się śmiejecie a sami nie jesteście lepsi XD

@piaskun87: a ja glupi myslalem ze celem jest zebranie butelek walajaych sie po ulicach/lasach itp. Butelka butelce nie rowna. Jedna trzeba recyklingować a druga niech se lata po polach
  • Odpowiedz
  • 103
@ChlopoRobotnik2137 ciesz się, że masz gdzie chodzić zwracać. Program wszedł w życie, a automaty do tego są tylko w miastach i też niekoniecznie blisko. Mieszkasz na wsi, nie masz samochodu? C--j ci w dupę, nie zwrócisz nawet gdybyś chciał.
  • Odpowiedz
  • 35
@ChlopoRobotnik2137 ja przez ostatnie 3 miesiące właśnie w Lidlu oddawałem puste butelki i ponad 100zylionów uzbierałem w bonach. Nawet jak w lesie na grzybach jestem to biorę puste butelki i puszki, które znajdę. Dało się bonami płacić normalnie w samoobsługowej też. Możliwe, że dziś awaria lub pracownik nieogarnięty. Fakt jest taki, że większość sklepów jest nieprzystosowana (część maszyn jest w sklepie prawie na samym końcu, w moim ulubionym maszyna stoi w
  • Odpowiedz
Ja nie planuje chodzic. Celem jest odstawienie napojów butelkowanych ( z kaucja), zobaczymy ile wytrzymam. Nie dam s----y$ynom zarobic ani złotówki

@ChlopoRobotnik2137: paradoksalnie to aby ich wykończyć (operatorów systemu) to powinniśmy wszystko skrupulatnie oddawać, bo wtedy hajs do nas wraca. Jak nie oddajemy to to zostaje u nich przez co mają zysk.
  • Odpowiedz
no to pytam sie, jak przekonwertowac butelke bez kacuji na taka z kaucja? czemu taka butelka ma czuc sie gorzej? Ona identyfikuje sie jako butelka z kaucja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ChlopoRobotnik2137: musisz podpierdzielić etykiete ze sklepu i okleić swoją butelke
  • Odpowiedz