Aktywne Wpisy

nonOfUsAreFree +101
Rozwiążmy to raz na zawsze
#wladcapierscieni
#wladcapierscieni
źródło: 0e0ac0341ec0eb588119b7c97f82f1a4
Pobierz
michalxd21 +76
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz

#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz@Yetoslav: Pierogarnia Krakowiacy
Jeszcze wrzucę, że w 2017 przed pandemią za ruskie było 13zł xD
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 082108
Pobierz@Rustyyyy: niby lepią swoje
Ale i tak jak za "kraftowe" pierogi to xD
Nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy, która znacznie zawyża Twoją wycenę względem tej przemysłowej. Ty
@Mete: 6,5 gr, nie przesadzaj
@obcowzbudny: Pomijasz jedną rzecz - chęć zysku. Skoro wszędzie dookoła są pierogi po 40-45 zł i ludzie biorą z pocałowaniem ręki, to czemu ty masz je sprzedawać po 30?
Zakładając teoretycznie, że inflacja na kosztach składników przełoży się
@Sylwiusz89: @tomwick55