Wpis z mikrobloga

Ceny BMW idą w górę, pomoc unijna KPO na razie zamrożona a rachunek musi się zgadzać aby przedsiębiorca wyszedł na swoje i nie dokładał do biznesu
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust To teraz sobie policz ile za taką cenę musiałbyś ulepić i sprzedać pierogów, żeby opłacić lokal i inne koszta oraz zarobić chociaż z 5 tysięcy na czysto. Tysiące pierogów XD
  • Odpowiedz
@Atreyu: jakies poyebane ceny, co to za luksusowa knajpa? Kolo mnie duzy talerz kraftowego kebaba (dużo dobrego mięska, fryty, surówki) 35zl. Talerz pierogów (10szt) nie powienien byc drozszy niż 20-25zl
  • Odpowiedz
Ogólnie Kraków jest miastem raczej turystycznym wiec ceny są podejrzewam dla turystów .przecież na całym świecie tak jest, chociaż faktem jest ze za trochę mąki i farszu to mega przebitka.
  • Odpowiedz
@ChrobryLubiBobry: czyli 1/4 minimalnej netto (sporo podwyższonej) na same obiady, no niezly wynik, dobrobyt w c--j
Moze powinnismy zrezygnowac z pensji, po prostu praca za mieszkanie i jedzenie plus bony na leki i ciuchy a w ramach premii 10 letniej jakas elektronika, taka odwrócona dziesięcina potężnego narodu bolzgiego
  • Odpowiedz
@Mete: W gastronomi norma to marża brutto około 300% i myślisz że zostaje Ci w kieszeni tyle?? Większość wykopków nie ma pojęcia jak wygląda prowadzenie gastronomi. Przy takiej marży 300% brutto jak zostanie 20% to już jest bardzo dobrze ale jak się ma wysoki koszt dzierżawy lokalu to może być na skraju opłacalności. Też myślałem podobnie jak wy dopóki nie zacząłem prowadzić gastro. Podatki czyli dochodowy + Vat plus ZUS
  • Odpowiedz
@Atreyu: dzisiaj kupiłem porcję zajebistych pierogów z mięsem, na wynos, za niecałe 30 zł. W Gliwicach, nie w Pcimiu Dolnym, więc to 50 zł to jakaś totalna odklejka
  • Odpowiedz
@Atreyu: Pierogi mają za to bardzo dobre. Krakowiacy dają radę, też dla turystów nie jest to jakaś zabójcza cena a lokalizacja przy plantach ziom
  • Odpowiedz
@GladysDelKarmen ludzie są p------i. Na Marketplace na Fb kilkukrotnie widziałem oferty sprzedaży zegarków od jakiegoś z---a. Prezentacja oferty polega na zdjęciu zegarka na nadgarstku z „niby przypadkiem” kierownicą BMW w tle (ʘʘ ) Mnie zwyczajnie śmieszy że są takie zjeby, które myślą że takie zdjęcia to jakiś lans( ͡° ͜ʖ ͡°) a to taka wieś że aż żenada. To takie wsiowo-polskie.
  • Odpowiedz