Wpis z mikrobloga

• 1
AIRBAG tylko świeci

@radziuxd: mi kiedyś z 4 lata temu diagnosta powiedział że z checkiem airbaga mam w---------ć chyba że chcę mieć problemy z zabranym dowodem. I to taki do którego jeżdżę z 10 lat. Mówił później że generalnie za lampke na kokpicie nie ma prawa podbić ale airbag to szczególny temat
  • Odpowiedz
  • 0
@rdy o kurde to ostro, no to nie wiem czy mój nie widział, czy miał w dupie.
Ogólnie z dnia na dzień mi się ten błąd zapalił, najpierw zapalał się na kilka minut, potem na kilkanaście, aż w końcu został. Chociaż ostatnio też zgasł na godzinę po 3 miesiącach xD Niby to "tylko" napinacz pasa kierowcy, ale w takim starym chrupku jak się coś dotknie to z pierdoły potrafi się zrobić
  • Odpowiedz
  • 0
@trzaichlac69 poznałeś? ( ͡º ͜ʖ͡º) Z przyzwyczajenia jeżdżę w jedno miejsce, ale nie wiem czy za rok gdzieś indziej nie pojadę. Dziś 40 minut czekania i 45 minut mój przegląd...
  • Odpowiedz
Diagnosta here.

Mówił później że generalnie za lampke na kokpicie nie ma prawa podbić ale airbag to szczególny temat

@rdy: Jedno i drugie kwalifikuje badanie na negatyw. Nie ma czegoś takiego jak szczególny
  • Odpowiedz
  • 1
@wilk-na-mikrofonie haha analiza spalin, żarty się trzymają. Może jeszcze instalację gazową, za badanie której dopłacam miał zbadać? (σ ͜ʖσ)
Wolał pomarudzić 15 minut, że się klocki z przodu kończą i drugie 15, że ręczny z prawej gorzej łapie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może przede mną dziadek z Astry też takie kazanie otrzymał.

A z tymi kontrolkami jestem w szoku,
  • Odpowiedz
@Adicts

nie dostaniesz pieczarki ze świecącym czekiem, chyba że diagnosta wyluzowany.

Sama kontrolka nie może być powodem do odmowy zaliczenia przeglądu, musi znać przyczynę.
  • Odpowiedz
Sama kontrolka nie może być powodem do odmowy zaliczenia przeglądu, musi znać przyczynę.

@Krupier: Może. Wszystko jest opisane w rozporządzeniu o zakresie badań. Wyświetlanie się kontrolek typu check engine, abs czy airbag w świetle przepisów jest usterką poważną, co z automatu kwalifikuje na negatyw.
  • Odpowiedz