Przyjechałem chrupkiem na casting do poruszania się po ulicach. Trzymajcie kciuki, żeby się dostał. ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) #pokazauto #motoryzacja #samochody #skp #heheszki
@radziuxd: Powodzonka, jak nie nie gnije to jeszcze pojeździ :) Nie ma problemu z rdzą przy łączeniu dachu z przednią szybą? Co do tabletu/radia, to ja w A3 8L z '98 miałem zamontowane coś podobnego w 1DIN na Androidzie, świetna sprawa bo śmigał na tym Yanosik, Google Maps, Youtube itp bez wyciągania telefonu: https://bit.ly/42gN4fk
@Krupier pisze z doświadczenia, mój mi kazał w---------ć z błędem. Nikt się w diagnozę nie bawił
Za nieważna gaśnice też każą w---------ć mimo że przepisy nie mówią, że ma być ważna tylko, że ma być. To, że diagnosci sobie po swojemu działają to inna bajka.
Wszystko jest opisane w rozporządzeniu o zakresie badań. Wyświetlanie się kontrolek typu check engine, abs czy airbag w świetle przepisów jest usterką poważną, co z automatu kwalifikuje na negatyw.
Nie jest nigdzie napisane, że kontrolka check engine jest usterka poważną i dyskwalifikuje przegląd.
@Krupier: § 7 pkt 4 oraz §8 pkt 1 ppkt 3 dla benzyniaków co podchodzi pod usterkę 8.2.1.1. (check się świeci cały czas, bądź w ogóle nie świeci od razu po uruchomieniu silnika)
Dla diesla usterka 8.2.2.1 pkt c. i podobna śpiewka. Za nie prawidłową sekwencję traktuje się chociażby to, że kontrolka nie gaśnie podczas włączeniu zapłonu czy nie włącza się w ogóle. Z resztą w nowszych autach masz dodatkowo
Za nieważna gaśnice też każą w---------ć mimo że przepisy nie mówią, że ma być ważna tylko, że ma być. To, że diagnosci sobie po swojemu działają to inna bajka.
@Krupier: usterka 7.2 pkt b. Jest to traktowane jako usterka drobna bez podstaw do wystawienia negatywa.
@radziuxd nie chwal się tym, diagnosta za to może stracić uprawnienia i mieć sprawę w sądzie, za podbity przegląd mimo że nie powinien u mnie na rejonie chłop tak skończył, auto policja zgarnęła(gruz chyba jakiś to był) po wyjeździe ze stacji diagno U mnie kulturalnie diagnosta, za amory takie se ale poniżej normy, warunkowe 14 dni czyli w sumie negatyw. Tak powinno być a nie ludzie jeżdżą r--------m autem
#pokazauto #motoryzacja #samochody #skp #heheszki
źródło: 1000052360
PobierzCo do tabletu/radia, to ja w A3 8L z '98 miałem zamontowane coś podobnego w 1DIN na Androidzie, świetna sprawa bo śmigał na tym Yanosik, Google Maps, Youtube itp bez wyciągania telefonu: https://bit.ly/42gN4fk
@Adicts
Szczerze? Za
Yup. Od tego jest. Przepisy nie dają negatywa za samego checka.
Nie jest nigdzie napisane, że kontrolka check engine jest usterka poważną i dyskwalifikuje przegląd.
Komentarz usunięty przez autora
@radziuxd: 1.8T jeszcze ujdzie ale ty i tak bój się boga że nie 1.9TDI
Dla diesla usterka 8.2.2.1 pkt c. i podobna śpiewka. Za nie prawidłową sekwencję traktuje się chociażby to, że kontrolka nie gaśnie podczas włączeniu zapłonu czy nie włącza się w ogóle. Z resztą w nowszych autach masz dodatkowo
@Krupier: usterka 7.2 pkt b. Jest to traktowane jako usterka drobna bez podstaw do wystawienia negatywa.
Kolega w pracy ma 2.8 Quattro w skórach, ale przedlifta. Jeździ nim jeszcze dłużej niż ja swoim, chyba z 13-14 lat. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@wilk-na-mikrofonie @Krupier spór o przepisy jak na tagu #mecz w dyskusjach o VARze, był faul czy nie było xD
@radziuxd: ewentualnie w--------ą ci dla hecy podczas jazdy autostradą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
U mnie kulturalnie diagnosta, za amory takie se ale poniżej normy, warunkowe 14 dni czyli w sumie negatyw. Tak powinno być a nie ludzie jeżdżą r--------m autem