Aktywne Wpisy

Maudee +119
Czy Wy też czujecie takie silne obrzydzenie do treści AI? Nie chodzi mi tylko o teksty, ale ogólnie wszystko — grafiki, piosenki itd. Coś, co miało w swoim założeniu ułatwiać pracę, mnie skutecznie ją tylko obrzydza. W paru firmach, w których całkiem niedawno pracowałam, regularnie korzystali z Chatu GPT i ja rozumiem, że czasami nie chce się (albo nie starczy czasu) napisać paru zdań do posta na Facebooka, ale wszystkie to już

Drogomir +36
Ej, a nie jest czasem tak, że szerszy rozstaw oczu daje przewagę w ocenie odległości? Verstappen ma przewagę genetyczną.
#f1
#f1
źródło: 1000032545
Pobierz

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

#nieruchomosci #warszawa
źródło: temp_file7105298624669152702
PobierzCzy Warszawie potrzebna jest NOWA dzielnica mieszkaniowa?
Edit: widzę co robisz, też jestem za wyrąbaniem MPK ;)
@del855 w okolicy kolejki na wawrze powstaje duzo blokow, ale plan zagospodarowania zaklada glownie domy. Kolejka bedzie lepiej dzialac od 2029 kiedy dobuduja dwa nowe tory oraz przejazdy dla aut w tunelach.
Będzie nowa dzielnica to bardziej życzenia dewelopera. Zresztą na samym końcu jest o tym notatka - material sponsorowany.
O ile mozna mówić o dzielnicy- a nie większym osiedlu. Na tej zasadzie nowa dzielnica jest miasteczko Wilanów. A to przeciez tylko osiedle w istniejącej dzielnicy.
Plan zagospodarowania Wawra trzeba zmienić i zrobić tam miasto i tyle. A nie ze obszar wielkości Białegostoku jest usiany glownie domami i lasami. To jest miasto
Wawer to przykład dzielnicy bez totalnego ładu i składu. Zamiast zarezerowwac obszar wzdłuż kolejki na budownictwo wielorodzinne to mamy tam domy, a dalej próbujemy budowac normlane bloki. No logiczne. Tak samo jak pol obszaru to las. Las w miescie to tez całkowicie normlane. Teoche lasu normalnego, trochę gospodarczego- jak sie trafi. Normalne wykorzystanie przestrzeni w stolicy.
@del855: w tym mieście jeszcze niecałe 10 lat temu miał powstać wieżowiec przy pałacu kultury
O jakim planowaniu my tu mówimy XD
Takich przykładów można mnożyć i mnożyć - wieżowiec wyrastający znad Belwederu, pl teatralny i budynek który miał być niższy czy zabudowa
A gdzie maja byc wieżowce jesli nir w ścisłym centrum?
Pekin w ogole powinien byc zburzony w p---u, ciekawe jakby Hitler postawił podobny budynek to by sie ostał...
Pałac jest zajebisty i o ile kiedyś byłem pierwszy zeby go wyburzyć to teraz go bronie bo super miejsca ma w środku a znając naszych rządzących zrobiliby zamiast tego drugie rondo onz
@del855: Co ty się tak po Lechu Kaczyńskim wozisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jaka z d--y działka, jak to byl kwartla totalnie zniszczony w wojnie gdzie nic sie w zasadzie nie ostał.
Zajefajny w czym? Jestem symbolem ucisku RP przez okupantów za Wschodu- mam rozumieć ze bardzo ci sie podoba. Jakby Hitler zrobil to samo na planie swastyki to tez bys bronił?........
Każdy kto rządził po 1989 i przyłożył rękę do obecnego stanu jest winny. A to czy mniej czy wiecje to osobna dyskusja.
Oczywiście że był symbolem ucisku, ale historia ma to do siebie że jak o niej zapomnimy to lubi się powtarzać. Dla mnie pałac wrosl w widok miasta jedyne co to mogliby go umyć w końcu
jak sie bedziesz kladl wieczorem spac, to sprawdz czy ci kajdany do spania sciagneli...
@haabero:
@del855: bo wchłaniało okoliczne wsie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tu się jebnij. Idąc twoją narracją stadion olimpijski w Berlinie też powinni zburzyć bo zbudowali go Niemcy. Tak sam jak kolideum musoilliniego w Rzymie w EUR
A chwila, zburzmy jeszcze muzeum narodowe bo zostało wybudowane kiedy Piłsudski faszyzował w naszym kraju. Nie zapominajmy tez o MDM, nowej Hucie, muranowie czy starówce bo to wszystko zostało zrobione pod wpływem ruskich
Zejdź na ziemię
XD
Co to za porównania do obiektów przemysłowych czy sportowych, jeszcze napisz zeby drogę zaorać...