Wpis z mikrobloga

mam za tydzień ustawionego neurologa; łatwo uzyskać od niego skierowanie na badania pod kątem otrzymania grupy na niepełnosprawność lekką? chodzi o wypadnięty dysk
#zdrowie #kregoslup
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zopyross: wypadnięty dysk? To się samo wchłania. A jak nie to się operuje po 6 msc. Chyba że trwały ubytek neurologiczny masz pod postacią ruchową. Inaczej to wyłudzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Chyba że trwały ubytek neurologiczny masz pod postacią ruchową.

@balbezaur: no tak, wystarczy, że się źle nachylę podnosząc ciężki worek i resztę dnia leżę nasmarowany końską maścią
  • Odpowiedz
@Zopyross: chodziło mi o niedowład a nie o to że się nachylisz. Poza tym skąd wiesz że masz wypadnięty dysk? Nie dostaniesz na to niepełnosprawności. Po usunięciu dysku sprawność wraca po to się je usuwa bo taniej go usunąć niż dać świadczenie socjalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A druga sprawa że myślę że to ból pochodzący ze stawu krzyżowo biodrowego a nie z dysku. Pewnie ciągnie
  • Odpowiedz
  • 0
Po usunięciu dysku sprawność wraca po to się je usuwa bo taniej go usunąć niż dać świadczenie socjalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@balbezaur: dają skierowania na takie operacje? faktycznie lżej dla organizmu?
  • Odpowiedz
@Zopyross: jak jest uchwytna przyczyna w MRI która koreluje z objawami w badaniu fizykalnym. Może masz zwyrodenie w stawach a dysk przy okazji który jest niemy klinicznie ale Widoczny w badaniu obrazowym.
  • Odpowiedz