Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #pracbaza #pracait Szukam sposobu jak skonfigurować zdalny pulpit do innego laptopa w innej sieci w taki sposób, żeby nie musieć na tym laptopie go potwierdzać. Zakładamy że wszystko idzie przez jakiś serwer VPN. Mam dysk NAS od Synology jeśli to w czymś może pomóc, wiem że oni jakiegoś VPNa oferują ale jeszcze nie testowałem.

Jeżeli to by się wiązało z jakimś płatnym rozwiązaniem w rozsądnej cenie to nadal dla mnie to będzie git.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wegrzynski: A to nie większość pulpitów zdalnych pozwala na logowanie się bez potwierdzania? RDP, NoMachine, strzelam że TeamViewera też można tak skonfigurować, choć tego ostatniego nie jestem pewien. Też w sumie nie napisałeś jakie systemy wchodzą w grę.
  • Odpowiedz
  • 0
A to nie większość pulpitów zdalnych pozwala na logowanie się bez potwierdzania? RDP, NoMachine, strzelam że TeamViewera też można tak skonfigurować, choć tego ostatniego nie jestem pewien. Też w sumie nie napisałeś jakie systemy wchodzą w grę.

@PruderyjnyPejoratyw: Na obydwu kompach Windowsy
  • Odpowiedz
  • 0
Zainstaluj sobie na docelowym systemie jakiś serwer VNC. Co to znaczy, że musisz potwierdzać? Chodzi Ci, że musisz coś kliknąć na docelowym komputerze?

@BreathDeath: Tak. Chodzi o to że na docelowym komputerze nie muszę wykonywać żadnych dodatkowych akcji podczas próby zdalnego połączenia. Próbowałem to robić z Chrome Cast, ale on właśnie tego wymagał.
  • Odpowiedz