Aktywne Wpisy

MonazoPL +196
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
meisnois +1
Dobra, czysto teoretycznie - zadaje pytanie do męskiej części tego tagu:
Jeżeli piszecie, że lubicie spacery to co to znaczy? (oczywiście pytanie o prezentttttt (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ) - Mi jedynie co przychodzi do głowy to:
kubek termiczny, szalik/czapka/rękawiczki.
Biorę po 300 od wszystkich drużyn i słucham propozycji ヽ( ͠°෴ °)ノ
#wykopaka
Jeżeli piszecie, że lubicie spacery to co to znaczy? (oczywiście pytanie o prezentttttt (╯°□°)╯︵ ┻━┻ ) - Mi jedynie co przychodzi do głowy to:
kubek termiczny, szalik/czapka/rękawiczki.
Biorę po 300 od wszystkich drużyn i słucham propozycji ヽ( ͠°෴ °)ノ
#wykopaka

Mam swój dom który kupiłem przed ślubem, podpisałem intercyzę ale wiadomo jak jest - jak zabezpieczyć się przed zostaniem okradzionym przez partnerkę jakby jej coś odwaliło?
Wiadomo jak sądy działają, taka baba może robić różne fikoły, alimenty na dziecko (tutaj okej zgadzam się ale pod warunkiem dokumentowania co zostało na dziecko przeznaczone i w jakiej kwocie), pogorszenie statusu materialnego itp. niedawno też pojawił się termin dosyć świeży czyli p-----c ekonomiczna, która też robi pole manewru na więcej fikołów i taki chłop jest przegrany w każdej możliwej konfiguracji
Biorę od każdej drużyny po 500 i słucham państwa
#zwiazki #prawo #pieklomezczyzn
I nie ważne czy intercyza/rozdzielność majątkowa. Podział jest tylko z majątku wspólnego.
@blargotron:
to zachodzi zazwyczaj z intercyzą z wyrównaniem dorobków czyli taką tylko teoretyczną intercyzą xd Intercyza nie może po prostu być albo nie być, zależy jeszcze jaka ona jest.
@Moonman: Możę zrobić to policja na zgłoszenie, bez wyroku sądu, bez możliwości zabrania ze sobą choćby portfela, nie musisz mieć nawet ślubu ;)
@totem_lesnych_ludzi: czyli bez tego to generalnie moje słowo będzie mniej ważne? :D