Wpis z mikrobloga

Pokrzydowo, styczeń 2006.

Mówcie co chcecie, ale ja jakoś tęsknie za tą Polską. Często zastanawiam się jak się te miejsca zmieniały na przestrzeni lat, ten kraj w latach 2004-2009 miał jakiś swój klimat.

Podobnie jak widzę zdjęcia jakichś budynków starych, czy choćby miejsc jak ten kiosk, to mnie nachodzi myśl co z tymi ludźmi co tam pracowali/żyli. Jak się potoczyło ich życie etc. - fascynujące się zdaje, że każde drzwi i każde okno opowiada swoją historię, której nie mamy jak poznać.

Fot. Mark Power

#fotografia #nostalgia #polska #gimbynieznajo #wspomnienia
Rzewliwywykolejeniec - Pokrzydowo, styczeń 2006.

Mówcie co chcecie, ale ja jakoś tęs...

źródło: 550739985_1359646848861799_7239320817214006368_n

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rzewliwy_wykolejeniec Kiedyś pani/pan pracujący w tym kiosku zamknął go po raz ostatni, i zaczęła się nowa historia w jego życiu, pewnie nowa praca czy coś

Mam podobnie ze sklepem obok mnie, kiedyś właśnie w tych latach o ktorych tu mówisz pracowały tam dwie takie ultra miłe i charyzmatyczne kobiety, ciekawe co się potoczyło w ich życiu po tym jak przestały tam pracować, gdzie teraz są, czy w ogóle żyją
  • Odpowiedz
@kocha_to_poczeka: no na pewno xd sraken pierdaken starych dziadów co sobie z dorosłym życiem nie radzą, nowe pokolenie Januszy co to pieprzyło na poczatku dwutysiecznych że "za komuny było lepiej" tylko 20 lat młodszych.
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec tęsknisz za młodością. Wtedy była wciąż chujnia. Jedyne co było lepsze to społeczne więzi, bo nie było neta, więc w ramach rozrywki musiał się człowiek integrować z ziomkami - tak to zostawał oegasus albo telewizja.
  • Odpowiedz
@Mariusz_Datecki: tu nie trzeba było niczego szukać, bo z twojego wpisu bije takim smutkiem przezywania dnia codziennego, jak by cię zmuszali, żebyś tam pracował, i nie trzeba sięgać dalej i przeglądać, bo po tym jednym wygląda jakbyś sobie nie radził xD
  • Odpowiedz
@kocha_to_poczeka: a to ja jednak zachęcam do przejrzenia większej ilości dostarczanego przeze mnie kąłtęntu, bo wydaje mi się znacznie ciekawszy niż wrzucanie generycznych obrazków z AI, które nikogo w sumie nie interesują sądząc po zainteresowaniu jakiego nie wzbudzają, i nie wydaje mi się żeby na podstawie moich wpisów można zakładać że pogrążam się w jakimś głębokim smutku i potrzebuje uciekać w jakieś imaginacje wspomagane AI po nocach ( ͡°
  • Odpowiedz
Często zastanawiam się jak się te miejsca zmieniały na przestrzeni lat, ten kraj w latach 2004-2009 miał jakiś swój klimat.

@Rzewliwy_wykolejeniec: Pojedź na Podkarpacie, albo jakieś głębokie Podlasie i będziesz miał podróż w czasie. Są miejsca, gdzie dalej się niewiele zmieniło. No i Ukraina trochę wygląda, jak ta Polska 20 lat temu, ale obecnie wycieczki bym nie zalecał.
  • Odpowiedz