Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +171
No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
źródło: IMG_1255
Pobierz
SzubiDubiDu +54
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

Mówcie co chcecie, ale ja jakoś tęsknie za tą Polską. Często zastanawiam się jak się te miejsca zmieniały na przestrzeni lat, ten kraj w latach 2004-2009 miał jakiś swój klimat.
Podobnie jak widzę zdjęcia jakichś budynków starych, czy choćby miejsc jak ten kiosk, to mnie nachodzi myśl co z tymi ludźmi co tam pracowali/żyli. Jak się potoczyło ich życie etc. - fascynujące się zdaje, że każde drzwi i każde okno opowiada swoją historię, której nie mamy jak poznać.
Fot. Mark Power
#fotografia #nostalgia #polska #gimbynieznajo #wspomnienia
źródło: 550739985_1359646848861799_7239320817214006368_n
PobierzTo chyba syndrom sztokholmski się nazywa.
@Mariusz_Datecki:
było zajebiście, w sumie tak do 2012 było
teraz to już równia pochyła do katastrofy
niestety
Mam podobnie ze sklepem obok mnie, kiedyś właśnie w tych latach o ktorych tu mówisz pracowały tam dwie takie ultra miłe i charyzmatyczne kobiety, ciekawe co się potoczyło w ich życiu po tym jak przestały tam pracować, gdzie teraz są, czy w ogóle żyją
@Mariusz_Datecki: no chyba ty, bo ja nie narzekam tak jak ty
źródło: screenshot.83
Pobierzciekawych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rzewliwy_wykolejeniec: Pojedź na Podkarpacie, albo jakieś głębokie Podlasie i będziesz miał podróż w czasie. Są miejsca, gdzie dalej się niewiele zmieniło. No i Ukraina trochę wygląda, jak ta Polska 20 lat temu, ale obecnie wycieczki bym nie zalecał.
Przeraża mnie ogradzanie wszystkiego. Jak np w miastach w UK gdzie jesteś w betonowym labiryncie a każdy kawalek dzikości jest odgrodzony.