Aktywne Wpisy

mandamin +255
Sklep nike.com nie respektuje zasad o pokazywaniu najniższej ceny z ostatnich 30 dni przed obniżką - kłamią pokazując zawyżoną cenę.
2 dni temu (24 listopada 2025) kupiłem w ich sklepie internetowym buty Nike Air Max 1 przecenione z 649,99 na 389,99 zł.
Dziś (26.11.2025) te same buty przecenili jeszcze bardziej, na 324,99 zł i co wyświetla się przy produkcie?
649,99
2 dni temu (24 listopada 2025) kupiłem w ich sklepie internetowym buty Nike Air Max 1 przecenione z 649,99 na 389,99 zł.
Dziś (26.11.2025) te same buty przecenili jeszcze bardziej, na 324,99 zł i co wyświetla się przy produkcie?
649,99
źródło: temp_file1342395854799786988
Pobierz
makapak +24
Dobrze gada, żona powinna usługiwać i po jej zmianie w pracy zamiast odpocząć powinna sama ogarnąć wspólny dom. Najgorzej jak jeszcze chce porozmawiać (-‸ლ)
#p0lka #cycatyztwittera
#p0lka #cycatyztwittera
źródło: 1000018292
Pobierz

Po wyciśnięciu informacji, co już było frustrujące, podały one badziewia jak Amazon i Apple. Oczywiście nie twierdzę że one są niedobre, ale założenie było że jeśli nic złego się nie wydarzy, a w tych 2 przypadkach - nawet nie musi. Po prostu uważam że Amazon ma coraz mniejszy potencjał wzrostu, a Apple po premierze IP 17 wydaje mi się tragiczną pozycją przyjmując powyższe założenie.
Jakiej odpowiedzi bym oczekiwał? Może jakieś reity, m$ (ten pojawił się w odpowiedzi od GPt), Altria, 3m, a z GPW może Dino. Zresztą patrząc na pytanie zaskakujące jest że nie podał żadnej dywidendowej spółki z jakiegoś pewniejszego sektora.
I cała opowieść nie jest o spółkach, a właściwie o tym jak upośledzone stało się AI, nie dostajesz odpowiedzi na zadane pytanie. Informacje zawarte w pytaniu są ignorowane, a w efekcie tylko frustrujesz się. I tak jest od jakiegoś czasu, a jaki w tym cel? Żebyśmy kupowali premium?
Pomijam jeszcze różnice w promptach, bo zadałem pytanie rozbudowane ale jak typowy Kowalski, a nie jak radzą internetowi guru ai.
Może ktoś z was ma lepsze doświadczenia?
#gielda #gpw #chatgpt #gemini
Szczegółowy prompt jest rozwiązaniem, ale pytanie o spółki to tylko przykład. Miałem wcześniej premium i wydaje mi się że działało to lepiej, a teraz na zasadzie przedłużania aż wyczerpie się darmowy limit. No ale może mi się wydaje.
Uważam, że np. to jest sensowne co mi wyrzucił:
https://wykop.pl/wpis/83196545/aispekulator-gielda-mowia-kupuj-gdy-leje-sie-krew-
Mówią: kupuj gdy leje się krew. SODEXO
Jeśli pytanie brzmiałoby "jakie 5 spółek ma największą szansę na zwiększenie swojej wyceny w przyszłości?" To Apple i Amazon wpisują się w to idealnie, bo życie to nie sielanka, zawsze się coś wydarzy, to Trump coś odwali, to Putin. A giganci zawsze sobie radzą lepiej niż inni bo mają większe możliwości.
Tylko pytanie było tak skonstruowane, że jeśli nic złego się nie wydarzy,
A żeby ci to uzmysłowić, napisałem m.in tak:
Inflacja na poziomie 3% faktycznie p-------e zwiekszy przychody spolki (nie wiem jak ma zwiekszyc zysk, w hurtowniach tez ceny beda wieksze)
"na pewno zyskają na wartości" czyli ile? i jakiej wartości? x2 cap, więcej?
again, głupie pytanie, głupia odpowiedź
Krótka lista (5 spółek ≤ $250 mln mcap)
KULR Technology Group (KULR, USA) — systemy bezpieczeństwa baterii Li-ion (NASA/DoD), zarządzanie termiką
• MCap: ~$0,19–0,20 mld
Szybkie karty spółek (1–2 akapity analizy każda)
KULR Technology (USA)
KULR dostarcza rozwiązania bezpieczeństwa baterii (m.in. technologia Thermal Runaway Shield znana z programów NASA/DoD). Mikro-cap z ekspozycją na eksplozję popytu na magazyny energii i standardy bezpieczeństwa. Trakcja rośnie, ale wymaga czujności na emisje i marże. Teza: wzrost przy kontraktach federalnych i komercyjnych może dać wielokrotność przy stabilizacji GPM i OCF.
Companies
Pracowałem w kilku firmach i wszędzie jest to stała praktyka, bo łatwiej wyciągnąć więcej kasy od klienta niż zdobyć i utrzymać nowego. Przynajmniej w ich rozumowaniu.
@gloom po prostu