Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o dawce minoxidilu 2% zamiast 5 (minovax) na łysienie androganowe ?

Taką dawke przepisal mi dermatolog

I druga sprawa czy nie lepiej kupic cos w stylu pianki np.Doppelherz , bo podobno mniej drażni. No i czy taką zmiane powinienem skonsultowac z dematologiem? Wlasciwie to mialem sie go zapytac jak bylem, ale zapomnialem nazwe, a moze nawet on nie wie ze cos takiego istnieje

Dodam ze nic nie wspominał o finasterydzie. Jak bylem z 1.5 roku temu u innego to tez nie bylo nic o finasterydzie i tez mialem minovax przepisany, ale wtedy sie na to nie zdecydowalem, bo sie naczytalem ze bez fina szkoda brac, a sam minoxidil tez ma skutki uboczne. Ale ze łysienie nadal postępuje to uznalem ze moze jednak zaryzykuje

#lysienie #wlosy #zakla #finasteryd #minoxidil #loxon #dermatologia #medycyna #zdrowie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: Dermatolog który zaleca wyłącznie minoxa na łysienie androgenowe powinien stracić prawo do wykonywania zawodu :). Niestety, potrzebny jest finasteryd, bo on zwalcza przyczynę, sam minox c---a daje.
  • Odpowiedz
@essos: Czyli nie jesteś gotowy psychicznie ani na fina ani na minoxidil.
Ale zaczniesz gdy już tylko przeszczep będzie mógł być grany. Wtedy też magicznie zaczniesz brać te leki ale będzie już za późno. PS: po przeszczepie też trzeba brać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Estetykatopodstawa To jest sens brac tego mina bez fina czy nie?

Finasteryd zmniejsza testosteron, wiec z wiekiem i tak pewnie sie pojawią skitki uboczne. Ja 2 lata temu mialem dolną granice normy testosteronu
  • Odpowiedz
@essos nie wiem skad Ty bierzesz takie dane naprawde.

Badania pokazują ze wcsle nie musi zmniejszać u niektórych zwiększa.
Zakładając takie cos sam sie piszesz na uboki bo u Ciebie największy problem to psychika.

Jezeli masz nisko bardzo testa to pozostaje lekarz i wejście na HTZ. A wraz z nim
  • Odpowiedz
@essos: brałem mino rok bez Fina, c---a dało, nic. Potem na finie plus mino była po pół roku poprawa na koronie. Potem znów wróciło do normy. Generalnie - nie licz na cuda.
  • Odpowiedz