Aktywne Wpisy
nowszyja +3
Istnieje naród bardziej pozbawiony poczucia estetyki niż Polacy? Umiłowanie do kiczu wysysane jest w tym kraju z mlekiem matki. Po boazerii, pseudo kamieniu na ścianie, teraz Polacy mają nowy kiczowaty trend: płytki drewnopodobne xD
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
#polskiedomy #architektura #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #budujzwykopem #polakicebulaki
źródło: stylskandynawski
Pobierz
klaudia-hadalala +10
🇺🇸 AMERYKA TIPEM STOI (i to jest... patologiczne) 💸
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
Elo Mirasy! Wróciłem właśnie z dwutygodniowego tripu po Stanach i powiem Wam jedno: to, co się tam dzieje z tymi tipami, to jest jakaś kosmiczna anomalia. Nie mam pojęcia, jak oni tam normalnie funkcjonują.
Już nie chodzi o standardowe 15-20\% w restauracji (choć i to jest chore, skoro płacę za danie 30). Ale... WSZĘDZIE?!
1. Ekspres do kawy w hotelu – wyciągam filiżankę, a tam stoi
źródło: IMG_4676
Pobierz

Kojarzycie czy płyta indukcyjna Electrolux EIV634 posiada możliwość instalacji na siłę i kabel w zestawie?
W instrukcji jest zapisane tylko, że posiada przewód w komplecie nie bardzo wiem czy nie chodzi o gotowa wtyczkę, chciałbym pod dwie fazy ją podłączyć?
@Kaolin28: nie nadaje się pod wtyczkę, nie ma limitera mocy. Za dużo nastawisz to się wszystko zacznie palić szczególnie jak jakiś iDiota wstawił b20 albo wincyj. Jak nie kupiłeś to kup coś z FlexiPower jeśli chodzi o elektroluxa
W komplecie dostaniesz przewód 5 żyłowy pod 2 fazy.
Indukcja zeby dzialac nie potrzebuje N. N moze byc potrzebna zeby elektronika w niej dzialala. Ale nie musi.
Ogolnie to potrzebujesz 2 zyly fazowe i PE. To starczy zeby spelnic warunki dzialania indukcji.
Czyli przewod 3gX wystarczy. (X to przekroj w mm^2 gdzie X zalezy od mocy). A na samej indukcji powinno sie dac przepiac w zaleznosci od tego czy uzywasz L1+L2 czy L1+N
@Xargo1: :DDDDDDD Dobre :DDDD
Jak zaczniesz czytac ze zrozumieniem to sie
@gorzki99: Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Przewód neutralny jest niezbędny, płyta indukcyjna nie korzysta z napięcia międzyfazowego. Zwykle z jednej fazy zasilane są lewe pola, a drugiej strony prawe pola
Dobra bo widze ze dalej sie nie rozumiemy.
Czym sie rozni L2
@Xargo1: Jak wspomnialem. Nie znam wszystkich schematow wszystkich indukcji. Jak dla mnie sama zasada dzialania pozwala na dzialanie bez N.
I jak rowniez wspomniealem - dopoki nie zobacze schematu to dopuszczam wszelkie opcje.
Jeszcze raz powtorze - bez schematu to dopuszczam kazda wersje jaka jest mozliwa. Dzialanie
@Xargo1: Powtorze sie. Nie znam schematow plyt.
Powtorze sie - z technicznego punktu widzenia - podlaczenie 2 faz to to samo co podlaczenie jednaj fazy plus N. O ile sprzet jest odpowiednio zaprojektowany.
Powtorze powtorzenie - nie widze schematu to nie wiem jak zaprojektowany jest sprzet. Mowie tylko jak dziala elektryka.
@Xargo1: Tlumacze juz od kilku wpisow. Skup sie.
Bo TECHNICZNIE JAKNAJBARDZIEJ JEST TO MOZLIWE I WYKONALNE.
Jest czy nie jest?