Wpis z mikrobloga

@voov100

@Zgrywajac_twardziela: ale prychłem.

ciekawe czy dzisiejsze 14 latki nadal to odkopują z odmętów jutuba i ciśną bekę ze starej baby xD

Jaką bekę, przecież starsza pani miała rację, ktoś wyciął jej las, po jej ziemi chodził, jej pieniądze zabrał bez pozwolenia. Od razu słychać, że ta druga coś ściemnia i dobrze została wyjaśniona
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: z drugiej strony, zawsze coś co nas śmieszyło 10-15-20 lat temu pozostanie jako uniwersalny humor. Oczywiście będą to jakieś pojedyńcze wyrywki, ale nie wszystko zniknie w odmętach czasu.
Pytanie tylko co z tego co mnie bawiło lata temu zostało zabawiać dzisiejsze gówniarze
  • Odpowiedz
@Karl_Tofel:

Jaką bekę, przecież starsza pani miała rację, ktoś wyciął jej las, po jej ziemi chodził, jej pieniądze zabrał bez pozwolenia. Od razu słychać, że ta druga coś ściemnia i dobrze została wyjaśniona

Przecież oni tylko byli na pięćdziesięcioleciu...
  • Odpowiedz
@voov100: Wydaje mi się, że tego typu humor, z początków internetów miał swój czas, i obecnie mało kogo już rozbawi. Spójrzmy prawdzie w oczy, czy te prymitywne przeróbki w stylu "Borewicza", "Misia Uszatka" czy "Na ratunek" to faktycznie humor wysokich lotów? Obecny nastolatek pewnie nawet nie wie o co chodziło z łowcami skór, czy co to była "omka", poza tym wszystkie te przeróbki bazowały na prymitywnych wulgaryzmach i niczym więcej,
  • Odpowiedz
@voov100:

a ty, kiedy się z tym spotkałeś?

2004-2005 rok bym obstawiał, i początki Internetu w Polsce. Wtedy jeszcze nikt nie kojarzył za bardzo youtube, i tego typu nagrania przekazywało się sobie w linkach do jakichś polskich stron ze śmiesznymi rzeczami, jak Maxior, Wrzuta, czy Joemonster ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Pamiętam też, że jeden kolega miał taką płytkę gdzie była większość tych popularnych wtedy rzeczy, i
  • Odpowiedz
nas śmieszy bo śmialiśmy się przed laty z tego, ale dla obecnego nastolatka to będzie żenada

@Zgrywajac_twardziela: będzie dla niego żenadą ale nie z tego powodu, z którego nam się wydaje. Humor ten nie jest wysokich lotów, ale to nie oznacza że obecne nastolatki są wysublimowane

Popatrz na to z perspektywy młodego nastolatka w przełomie wieków - telewizja była grzeczna, nie istniały patostreamy, technologia była zbyt skomplikowana żeby byle patusy wrzucały coś
  • Odpowiedz
@aegypius:
Fajnie to opisałeś, w sumie to mniej więcej to miałem na myśli, tylko nie potrafiłem tego tak ładnie ubrać w słowa ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Większość tych rzeczy w naszych czasach była ultra kontrowersyjna, i w dużej mierze dlatego śmieszna, a dla współczesnego nastolatka to nic nadzwyczajnego, bo znacznie gorsze przykłady patologii i chamstwa widział w oficjalnych programach TV czy na platformach streamingowych.
Memy z
  • Odpowiedz
Nawet bardziej 2006

@Gjbgghbhhjj: @Zgrywajac_twardziela - 1 lub max 2 rok działania neostrady to upowszchnienie się neta w Polsce na twardo. Dane wielokrotnie sprawdzone przez ludzi.

@aegypius +1, lepiej bym tego nie opisał. Dokładnie tak to wyglądało i bardzo dobrze opisałeś kontekst kulturowy. W skrócie "Jak się nie ma tego, co się ludzi, to się lubi co się ma". Od siebie dodam, że te HE HE filmiki i rzeczy
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela @aegypius : Właśnie niby przeróbki gościa od Borewicza nie są wysokich lotów, ale nie są tak prostackie. Tam było mnóstwo odniesień do kultury, czy do ówczesnych wydarzeń. Na ratunek to przecież nawiązanie do łódzkiego pogotowia i łowców skór. Ja niby coś kojarzyłem, ale i bez tego można mniej więcej skumać o co chodzi.
Albo Klan, gdzie Władek grany przez Kęstowicza mówi, że jak był w Panukracym to był w
  • Odpowiedz
@Zajcu94:

Tam było mnóstwo odniesień do kultury, czy do ówczesnych wydarzeń.

To też właśnie miałem na myśli, że nas to śmieszyło też dlatego, bo łapaliśmy te nawiązania, i odniesienia, a współczesny nastolatek połowy z tego nie skuma, bo to nierzadko są już kompletnie zapomniane sprawy, którymi wtedy żyła cała Polska. Współczesny nastolatek nie będzie wiedział, kim byli małolaci z Pustek n------------y policjantów, czy o jakiej sprzedaży kasety mowa w przeróbce
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan: no papaj zbrodniarz rzułta morda to mi się wydaje coś co pokolenie urodzone we wczesnych latach 90 wprowadziło do kultury i coś co jest śmieszne dla nastolatków nawet teraz. Pewnie jest jeszcze kilka takich przykładów, ale większość już się przeterminowała i jest żenująca dla młodych.
Mówią tutaj ludzie o nawiązaniach do kultury tamtych czasów, właśne takie żarty i memy są nieaktualne najszybciej, a te ponadczasowe z reguły są nawiązaniem
  • Odpowiedz
no papaj zbrodniarz rzułta morda to mi się wydaje coś co pokolenie urodzone we wczesnych latach 90 wprowadziło do kultury i coś co jest śmieszne dla nastolatków nawet teraz. Pewnie jest jeszcze kilka takich przykładów, ale większość już się przeterminowała i jest żenująca dla młodych.

Mówią tutaj ludzie o nawiązaniach do kultury tamtych czasów, właśne takie żarty i memy są nieaktualne najszybciej, a te ponadczasowe z reguły są nawiązaniem do szerszych fenomenów
  • Odpowiedz
@aegypius a to są publicznie dostępne obrazy płyt z CDA? Kurde nie wiedziałem. A te stare już mi się niezbyt chcą czytać.

Bonus 1 i bonus 2 na tych płytach były fajne. Taki trochę internet na CD.
  • Odpowiedz