Wpis z mikrobloga

#psiarze Myślę, że pierwszym krokiem, powinna być zmiana przepisów, powinno być jasno "pies musi być na smyczy, psy ras dużych (powyżej 5 kg), muszą mieć kaganiec". Bo w tym popsionym państwie, nawet to nie jest ustalone.
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

psy ras dużych (powyżej 5 kg)

@PiotrWielkopolska: widać od razu, że nie masz pojęcia o czym piszesz ale chłopskie myślenie może się przebije. Średniej wielkości jamnik waży 10 kg, to tak na przyszłość gdybyś dalej szerzył swoje wiejskie mondrości.
  • Odpowiedz
psy ras dużych (powyżej 5 kg), muszą mieć kaganiec".

@PiotrWielkopolska: xDD
Mój morderczy Golden Retriever zasługuje na kaganiec. Widać że tylko czeka na jakieś dziecko.

Niech lepiej absolwenci uniwersytetu chlopskiego rozumu nie biorą się za zmiany prawne, bo wtedy dużą rasą będzie pies 5kg XD
Gieremek - >psy ras dużych (powyżej 5 kg), muszą mieć kaganiec".

@PiotrWielkopolska:...

źródło: 1000010548

Pobierz
  • Odpowiedz
@PiotrWielkopolska: każdy pies w miejscu publicznym powinien obowiązkowo mieć smycz i kaganiec

Raz że nikogo nie pogryzie i nie zaatakuje, dwa że nie zje żadnego syfu (a czasami ktoś podrzuca kiełbasę z trutką bo ma dość zasranego trawnika).
  • Odpowiedz
@PiotrWielkopolska: myślę, że drugim krokiem powinno być trzymanie psa w domu na smyczy - może przecież niepilnowany skoczyć na drzwi, otworzyć, wybiec na klatkę i ugryźć jakieś dziecko które w przyszłość będzie pracować na nasz ZUS, emerytury, świeże bułki, wędliny itd.
  • Odpowiedz
@nativ Tylko że szansa na bycie zaatakowanym przez kota jest 1000 razy mniejsza niż przez psa.

Plus nieoszukujmy się, taki grubas 8kg to nawet siły nie ma żeby skoczyć czy się rozpędzić xD
Leżący garfield i tyle xD
  • Odpowiedz
pies musi być na smyczy

@PiotrWielkopolska: ale już ma obowiązek być na smyczy. Co to zmienia? Nikt tego nie egzekwuje. Na Warszawskiej Białołęce jest psychopatka z psem, który notorycznie jest puszczany bez smyczy i atakuje inne psy. Myślisz że policja cokolwiek robi? Nie, bo niewykrycie sprawcy i elo.
  • Odpowiedz