Wpis z mikrobloga

@bArrek: Ostatnio spalem u siorki (szwagier na delegacji, siorka na nocke i chciala zeby w nocy to jednak z mlodym ktos w domu byl)
Sroda, 6 rano i napierdzielaja tymi dzwonami. A wiesz co najlepsze? "W zasiegu sluchu" 2 koscioly. jeden skonczyl to drugi zaczal :PP

Pierwsza mysl: WTF przeciez dzis nie jest niedziela?
Siorka wrocila z roboty i pytam o co chodzi. A ona na to ze codziennie rano
  • Odpowiedz
@Blaskun: Miras... Mozemy sie obrazac i nie mam z tym problemu. Ale stapasz po cienkim lodzie. Nazwanie mnie lewakiem to juz przesada.

Zbyt gruba przesada. Ze mi przeszkadza halas za oknem to az tak mnie obrazasz?
  • Odpowiedz
@Blaskun: Za stary jestem zeby ogarniac lennyfejsy :D

Tak sie sklada ze mieszkam w cichej okolicy. Okna praktycznie nie zamykam od wiosny do zimy. Cisza, spokoj i jest git.

Moze dlatego (z nieprzyzwyczajenia) ten halas mnie ztriggerowal.
Ale pamietam jak jeszcze mieszkalem z rodzicami. Swieto wiec chcesz sie wyspac bo mozesz. A tu ci napierdzielaja pod oknami dzwonkami bo boze cialo :/ Ale ten raz w roku to im odpuszczalem. Raz w
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 mieszkam obok kościoła, dziwny codziennie o 6:30 a jakoś w ogóle po chwili przestało mi to przeszkadzać, nawet przestałem je słyszeć, więc taki kościół to jest pikuś w porównaniu z sąsiadami z kaszojadami czy psami
  • Odpowiedz
@JestemKolejnymRozowymPaskiem tak krótki epizod (3 lata) i wtedy byłem w-------y na psy. Wiecznie nie zamknięte bramy, szczekały na siebie, na wiewiórkę na wszystko.

U mnie na dużym osiedlu i okolicznych osiedlach mimo że psów multum. To cisza. Ot czasem jakiś szczeknie. I żaden nie wybiega z podwórka przez otwartą bramę.
  • Odpowiedz
@JestemKolejnymRozowymPaskiem: Ja bym w ogóle zdelegalizował ludzi. Jak nie piłowanie motocykli o 1 w nocy, to dzwony kościelne o 6 rano. W weekendy pijane szczawiki drą ryje o północy, a w dni powszednie z rana na place zabaw przychodzą przedszkolanki z gówniakami. No i do tego jeszcze psy. Także możesz płakać dalej albo wyprowadzić się na samotnię. Widocznie miasto nie jest dla ciebie.
  • Odpowiedz