Aktywne Wpisy

UczesanyPedryl +144
Wykopowicz zdobywający 100k na krypto/giełdzie: Po latach potu i stresu w końcu uzyskałem wyczekiwaną wolność finansową!
Lekarz który zarobił 100k: O, wypłata za miesiąc wpadła.
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #lekarz
Lekarz który zarobił 100k: O, wypłata za miesiąc wpadła.
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #lekarz

J-23cm +175
O tym jak ten trzeci z #ichtroje (alias Jacek Łągwa) stał się moim hostingiem zdjęć na #facebook (inb4, wiem że teraz można wysyłać wiadomości do siebie, ale nasza jednostronna współpraca trwa od siedmiu lat xD)
Nie chcę mi się przez kabel USB przesyłać zdjęć na komputer, więc wysyłam je Jackowi na Messenger i potem zgrywam sobie to na PC. Lecą filmy, zdjęcia, skopiowanie teksty etc. Nic drażliwego wbrew pozorom,
Nie chcę mi się przez kabel USB przesyłać zdjęć na komputer, więc wysyłam je Jackowi na Messenger i potem zgrywam sobie to na PC. Lecą filmy, zdjęcia, skopiowanie teksty etc. Nic drażliwego wbrew pozorom,
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Polska natomiast jest dumnym i historycznie doświadczonym narodem. Choć staramy się pielęgnować przyjazne stosunki z Niemcami, to sprawa reparacji wojennych przypomina, że o sprawiedliwość należy się upominać - bez względu na to, jak niewygodny temat może się wydawać partnerom zza Odry. Podobnie sytuacja z Ukrainą pokazuje, że przyjaźń między narodami wymaga wzajemnego szacunku. Brak jednoznacznego gestu ze strony władz Ukrainy w sprawie pochówku ofiar rzezi wołyńskiej nie tylko rani pamięć historyczną Polaków, lecz także osłabia fundament wzajemnego zaufania.
Jednocześnie nie wolno zapominać, że obecna wojna to nie jest wyłącznie konflikt rosyjsko-ukraiński. To zderzenie interesów całego świata, które rozgrywa się akurat na ukraińskiej ziemi. Polska - z racji swojego położenia - doskonale rozumie wagę tej sytuacji. Tak jak przez stulecia była areną wielkich wojen, tak dziś znajduje się tuż obok frontu. Dlatego Polacy, kierując się zarówno solidarnością, jak i instynktem przetrwania, zacisnęli zęby i otworzyli drzwi przed Ukraińcami. Ale trzeba mówić wprost: gościnność i pomoc to jedno, a braterstwo to drugie. I nie można oczekiwać, że Polacy - ze względu na swoją trudną historię - z dnia na dzień zapomną o ranach, które nie zostały do końca opatrzone.
W tym wszystkim najważniejsze jest, abyśmy pozostali wierni swojej dumie i tożsamości. Polska potrafi być lojalnym i oddanym sojusznikiem, ale nigdy nie powinna godzić się na brak szacunku wobec własnych praw i historii. Tylko wtedy, gdy będziemy stanowczy, ale jednocześnie rozsądni - nasze głosy nie zostaną zagłuszone przez puste etykiety czy medialne hasła.
#polityka #ukraina #ruskapropaganda #ruskaonuca #wojna #przemyslenia
a poza tym to gratuluję wpisu, jeden z lepszych na tagu
no nazwij mnie jeszcze ruską onucą
to właśnie m.in o Tobie jest ten wpis
dziękuje, ale nie przebije się do większej liczby osób - nie piszę tego co inni chcą usłyszeć - nie wchodzę w narzuconą narracje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak to jest że kiedy człowiek wyciąga rekę i pisze dobre, pojednawcze rzeczy to niektórzy i tak doczepią się jednego małego szczegółu który w ich mniemaniu totalnie cie dyskredytuje i maluje jako sługusa ruskiego lub cokolwiek innego? Skąd ci ludzie sie biorą, czy ci ludzie nie umieją powstrzymać się na dwie chwile, przemyśleć, przeczytać wpis dwa razy?
Tylko wyjaśnij mi jedno - dlaczego miałbym w tym konkretnym wpisie pisać o Rosji, skoro to nie jest kraj, z którym mamy sojusz i z którym nigdy tak naprawdę go nie mieliśmy?
Czy Rosja cokolwiek jest nam winna?
Owszem, ktoś mógłby
@SmokStarodawny: Codziennie post w tym duchu.
Jakoś dziwnym trafem zawsze to gadanie w stylu "oppose current thing" wpisuje się w ruską narrację i broni ruskiej racji stanu.
posmutniałem trochę, człowiek wiedział, ale jednak się łudził xd
Tylko teraz, to jest naprawdę kiepski moment dla Niemiec, bo ich fundusze już mocno pustoszą imigranci, teraz jeszcze Polska upomina się o sprawiedliwość, twardy orzech do zgryzienia
bełkot mówisz?
a
@SmokStarodawny: ale kogo to obchodzi co powiedział nawrocki xD po 1 szwaby przekazały jakieś tam reparacje, które ukradli nam ruscy, a po 2 szwaby mają na papierze, że się zrzekliśmy jakichkolwiek innych reparacji w 1953 jeśli dobrze pamiętam i dla nich już od wielu lat ten temat jest
@LuznaPusi:
a propo tego drugiego, to już wyjaśniłem, w komentarzach wyżej