@Wanzey: ja wpisałem w doświadczenie staż I praktykę podczas studiów. Łącznie się uzbierało godzinowo 7-8 miesięcy pracy (zależy czy liczyć 160 czy 168 h miesięcznie) i na 35 cv wysłanych w miesiąc 0 odzewu eh
@Felixu: nie wiem do jakich prac wysłałeś CV ja nie miałem nic po blisko 10 latach bezrobocia jedynie zawodówka to odzywali się już po 2 wysłanych Za minimalną Jak bym wysłał 10 to by się telefony uginały
@Felixu: zmieniając pracę (ze względu na mobing) i miasto (nie było pracy w mieście, w którym mieszkałem) wysłałem około 40-50 aplikacji. Mój zawód/wykształcenie mgr. inż. mechanik. Dostałem 3 odpowiedzi (1 w kołchozie, 1 za sporą kasę ale praca w delegacji, jedna spokojna i ciekawa praca na miejscu za małe pieniądze).
Co chcę powiedzieć to to, że pracownicze eldorado się kończy. Nie ma rynku pracownika, jest rynek januszy, zatem ciężko znaleźć
@Wanzey: ludzie, przeciez wy sie nie nadajecie do życia w Polsce. tu nikt nie gra uczciwie. nie macie doświadczenia? wpisujecie umowy o dzieło/zlecenie (nikt ich nie chce widzieć, bo nic nie daja w prawie pracy), wymyślacie co robiliście w ramach tych umów jakby to nadal byla wasza codzienność i voila, pelne cv, kompetencji jakie chcecie.
@Huop_z_miasta: @Rumburak123 wysyłam na typu pracownik sekretariatu, sekretarz czy asystent biura, czyli niemal 1 do 1 to co robiłem na stażach czy praktykach. Nawet zdj dałem do cv, specjalnie tego dnia poszedlem do fryzjera, a potem od razu do fotografa, żeby wyglądać jakoś
@Felixu: Praktyka to niestety nie jest realne doświadczenie. Może napisz po prostu, że to nie była praktyka tylko zwykła praca i oszukaj z okresem pracy? Byłeś 3 miesiące to napisz, że rok i c--j.
Poza tym do prac biurowych bez specjalnych skilli to chyba wolą jędrne Juleczki.
@MinisterPrawdy: @Wanzey Otóż to. Jak aplikowalem o gownoprace za granica na rozne stanowiska to edytowalem cv w sposób taki, ze do kazdego mialem adekwatne doświadczenie.
Dzisiaj jest chat gpt i dalej jest to problem?
Kłamcie ile sie da, jak aplikujecie na chirurga serca czy pilota to zweryfikuja a jak bedziecie obracac parówke na orlenie to w------e.
@walczymy: magazynier,produkcja pracownik terenów zielonych-koszenie traw,pracownik gospodarczy Do takich wysyłałem zwykle Nie liczę kostki brukowej czy np jakieś rozkopywania dróg,naprawy Nie byłem aż taki p----------y żeby w nich pracować Sa też typowo zawodowe pracę na budowie,zbrojarze itp często potrzebują jakiś pomocników za minimalną ale do nich
przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść
źródło: c781fcf198be3c4c12d05d9896f577e1a436918feebdec765912060a2248377a
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Za minimalną
Jak bym wysłał 10 to by się telefony uginały
Co chcę powiedzieć to to, że pracownicze eldorado się kończy. Nie ma rynku pracownika, jest rynek januszy, zatem ciężko znaleźć
Komentarz usunięty przez autora
Poza tym do prac biurowych bez specjalnych skilli to chyba wolą jędrne Juleczki.
Dzisiaj jest chat gpt i dalej jest to problem?
Kłamcie ile sie da, jak aplikujecie na chirurga serca czy pilota to zweryfikuja a jak bedziecie obracac parówke na orlenie to w------e.
Do takich wysyłałem zwykle
Nie liczę kostki brukowej czy np jakieś rozkopywania dróg,naprawy
Nie byłem aż taki p----------y żeby w nich pracować
Sa też typowo zawodowe pracę na budowie,zbrojarze itp
często potrzebują jakiś pomocników za minimalną ale do nich