Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wanzey: ja wpisałem w doświadczenie staż I praktykę podczas studiów. Łącznie się uzbierało godzinowo 7-8 miesięcy pracy (zależy czy liczyć 160 czy 168 h miesięcznie) i na 35 cv wysłanych w miesiąc 0 odzewu eh
  • Odpowiedz
@Felixu: nie wiem do jakich prac wysłałeś CV ja nie miałem nic po blisko 10 latach bezrobocia jedynie zawodówka to odzywali się już po 2 wysłanych
Za minimalną
Jak bym wysłał 10 to by się telefony uginały
  • Odpowiedz
@Felixu: zmieniając pracę (ze względu na mobing) i miasto (nie było pracy w mieście, w którym mieszkałem) wysłałem około 40-50 aplikacji. Mój zawód/wykształcenie mgr. inż. mechanik. Dostałem 3 odpowiedzi (1 w kołchozie, 1 za sporą kasę ale praca w delegacji, jedna spokojna i ciekawa praca na miejscu za małe pieniądze).

Co chcę powiedzieć to to, że pracownicze eldorado się kończy. Nie ma rynku pracownika, jest rynek januszy, zatem ciężko znaleźć
  • Odpowiedz
@Wanzey: ludzie, przeciez wy sie nie nadajecie do życia w Polsce. tu nikt nie gra uczciwie. nie macie doświadczenia? wpisujecie umowy o dzieło/zlecenie (nikt ich nie chce widzieć, bo nic nie daja w prawie pracy), wymyślacie co robiliście w ramach tych umów jakby to nadal byla wasza codzienność i voila, pelne cv, kompetencji jakie chcecie.
  • Odpowiedz
@Huop_z_miasta: @Rumburak123 wysyłam na typu pracownik sekretariatu, sekretarz czy asystent biura, czyli niemal 1 do 1 to co robiłem na stażach czy praktykach. Nawet zdj dałem do cv, specjalnie tego dnia poszedlem do fryzjera, a potem od razu do fotografa, żeby wyglądać jakoś
  • Odpowiedz
@MinisterPrawdy: @Wanzey Otóż to. Jak aplikowalem o gownoprace za granica na rozne stanowiska to edytowalem cv w sposób taki, ze do kazdego mialem adekwatne doświadczenie.

Dzisiaj jest chat gpt i dalej jest to problem?

Kłamcie ile sie da, jak aplikujecie na chirurga serca czy pilota to zweryfikuja a jak bedziecie obracac parówke na orlenie to w------e.
  • Odpowiedz
@walczymy: magazynier,produkcja pracownik terenów zielonych-koszenie traw,pracownik gospodarczy
Do takich wysyłałem zwykle
Nie liczę kostki brukowej czy np jakieś rozkopywania dróg,naprawy
Nie byłem aż taki p----------y żeby w nich pracować
Sa też typowo zawodowe pracę na budowie,zbrojarze itp
często potrzebują jakiś pomocników za minimalną ale do nich
  • Odpowiedz