Wpis z mikrobloga

• 5
@russo Leclerc nie ma szans, że ich przejmie, zwłaszcza, że oni najchętniej sami by się wynieśli. Na przejęcie przez Biedronkę Lidl/Kaufa, UOKiK się nie zgodzi. Ewentualnie jakiś podział pomiędzy 2-3 graczy.
Najlepszą opcją z perspektywy klienta, byłoby wejście kogoś, kogo nie ma na polskim rynku - w to raczej wątpię.
  • Odpowiedz
@tomwick55: Gównowacenie polskiego handlu detalicznego postępuje. Coraz mniej jest sklepów, gdzie mogę iść na zakupy i nie wyjść w-------y jakimiś gównoaplikacjami, kuponami, syfem i p------------i cenówkami.
  • Odpowiedz
@Cztero0404:

Kiedyś normą było to, że co chwilę zmieniali nazwy xD Na przykład kiedyś ich sklepy w Polsce Champion się nazywały i to było dokładnie to samo

Ale to akurat dlatego, że Carrefour przejął Champion
  • Odpowiedz
@tomwick55: Jak u mnie budowali CH gdzie miał być Carrefour to doszło do katastrofy budowalnej. Potem z kolegą ochrzciliśmy ten skep nazwą "Be Careful" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tomwick55: to zła wiadomość. Nie lubię tej sieci, ale jeśli się zawiną z Polski, to zostanie nam tylko auchan. Jeszcze nie tak dawno konkurowało ze sobą kilka dużych sieci, dziś mamy niemal monopol. A ten nigdy nie jest dobry dla klientów. Bo gdzie później będziemy robić duże zakupy? W dyskontach, gdzie jest bardzo wąski wybór produktów, czy jeżdżąc po 10 różnych sklepach, by kupić produkty nietypowe/konkretnych producentów?
Zresztą, auchan też
  • Odpowiedz
@tomwick55: tak ludzie narzekają a dla mnie to ulubiony sklep. Duży asortyment, jedna kolejka, która szybko idzie. Jedyny minus to kiepskie pieczywo, ale to chyba w każdym supermarkecie. Od 10 lat tam robię zakupy, szkoda. Ciekawe co tam powstanie bo na biedre to zdecydowanie za duża powierzchnia. Już bym wolał Kaufland.
  • Odpowiedz
o zła wiadomość. Nie lubię tej sieci, ale jeśli się zawiną z Polski, to zostanie nam tylko auchan. Jeszcze nie tak dawno konkurowało ze sobą kilka dużych sieci, dziś mamy niemal monopol. A ten nigdy nie jest dobry dla klientów. Bo gdzie później będziemy robić duże zakupy? W dyskontach, gdzie jest bardzo wąski wybór produktów, czy jeżdżąc po 10 różnych sklepach, by kupić produkty nietypowe/konkretnych producentów?

@goferek: Oczywiście, że tak.
  • Odpowiedz
Jedyne co mają fajnego to system kolejkowy do kas.

@miszczu90: rzeczy sezonowe zawsze mieli spoko typu meble ogrodowe,
rzeczy zza lady: mięso, sery i ciasta,
przed świętami w carrefour największe kolejki po żywego karpia xd
Tanią elektronikę: jak z-----a mi się przykładowo drukarka jakiś czas temu to jechałem do carrefoura
  • Odpowiedz