Wpis z mikrobloga

Wszędzie lobbyści, mówienie ludziom co mają robić, wycieranie sobie przy okazji mordy bezpieczeństwem, a chcą wpuszczać w niekontrolowany sposób imigrantów z granicy polsko -bialoruskiej, 4 miesiące przed wybuchem pelnoskalowej wojny na Ukrainie wydatki na zbrojenia nazywają wywaleniem pieniędzy w bloto.

Mam nadzieje, że to ostatnia kadencja tych klaunów z razem i Zandberga w sejmie.
#polityka #bekazlewactwa #warszawa
Dawul - Wszędzie lobbyści, mówienie ludziom co mają robić, wycieranie sobie przy okaz...

źródło: 1000021307

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawul: szczerze to już wolę paru razemitów niż kilku narodowców a alko nikt nie zabierze każda próba walki z nałogami kończy się utratą poparcia. Oczywiście żaden rząd nie chce walczyć z pijakami, peciarzami czy ćpunami a zdzierać podatki ale jakoś mi ich nie szkoda tylko dzieci
  • Odpowiedz
@Dawul: W Krakowie po wprowadzeniu zakazu sprzedaży alko nocą liczba karetek i incydentów po alkoholu zmniejszyły się o 30% a interwencje policji o 50%.

Jak widać rozwiązanie to działa, ale widać warszawscy radni w imię swojego spaczonego pojęcia wolności wolą żeby meliny typu żabka zarabiały dalej, a zwykli ludzie cierpieli
  • Odpowiedz
  • 1
@Rainmaker97: po pierwsze źródło, po drugie ludzie dorośli to nie dzieci, po trzecie rozumiemy, że meliny typu restauracje, bary i pijalnie wódki już spoko?
  • Odpowiedz
@Dawul: Kiedyś pojawiły się głosy, że Zanderg to lewacka wersja Korwina. Dawno większej głupoty nie słyszałem. Korwin Zanderga rozjechałby jak walec, wgniótłby w ziemię, a na koniec przemielił i wydalił. Nie ma lepszego od Janusza Korwin-Mikkego.
  • Odpowiedz
@Dawul: po pierwsze https://krakow.pl/aktualnosci/298167,29,komunikat,po_dwoch_latach_nocny_zakaz_sprzedazy_alkoholu_daje_pozytywne_efekty.html

po drugie
nikt tego nie podważa, natomiast alkoholizm to choroba która w dużej mierze wpływa na przednią korę czołową odpowiedzialna za długotrwale planowanie - ucinanie możliwości impulsywnych i spontanicznych zakupów to dobra droga do walki z nią

po trzecie
jeżeli towarzyskie wypicie dwóch piw to dla ciebie to samo co picie dla samego picia we własnej lepiance czy na murku to mam dla ciebie złą wiadomość
  • Odpowiedz