Wpis z mikrobloga

Co w tym kraju się dzieje w ogóle, waloryzacja ceny przeglądu o wskaźnik inflacji.
Szkoda że zarobków nie waloryzujemy o wskaźnik inflacji. P------o ich do reszty. 100 zł za 10 minut na stacji to "za mało, bo kiedyś to było więcej" - jak dla mnie 25 lat temu 100 zł za przegląd to było po prostu za dużo względem zarobków i wartości, jaką przegląd za sobą niesie (wartość jest zerowa, bo nic nie sprawdzają XD)
#motoryzacja #samochody
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter: Dodać trzeba prawie 100 zł jak auto ma LPG.
Mi nigdy oprócz popatrzenia w papiery i sprawdzenia ważności butli nikt nic nie sprawdził więcej niż standardowy przegląd
  • Odpowiedz
@Shatter: przeglądów bym się nie czepiał bo co jak co, ale ich cena nie była zmieniana przez tak wiele lat, że głowa mała. A w tym samym czasie zarobki wzrosły kilkukrotnie, nie mówiąc o kosztach utrzymania.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@goferek tylko ze cena wyjściowa za przegląd była za wysoka. Teraz skp może zrobić 4 na godzinę za 400 zł, całkiem spoko stawka za roboczogodzine mechanika.
25 lat temu ta stawia była o wiele za wysoka po prostu.

A mechanizm waloryzacji to jest kpina.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@slapdash nie, waloryzacja ma być co 3 lata o wskaźnik inflacji.
I tak, "kradno", bo owszem, 100 zł teraz to mniej niż kiedyś, ale przegląd nie jest wart nawet tego - po przeglądzie nie wiesz, co ci się zepsuło, generalnie nic nie wiesz. Chyba, że dziad robi, to się p-------e o żarówkę spaloną, choć mi się to nie zdarzyło
  • Odpowiedz
Co w tym kraju się dzieje w ogóle, waloryzacja ceny przeglądu o wskaźnik inflacji.

Szkoda że zarobków nie waloryzujemy o wskaźnik inflacji. P------o ich do reszty. 100 zł za 10 minut na stacji to "za mało, bo kiedyś to było więcej" - jak dla mnie 25 lat temu 100 zł za przegląd to było po prostu za dużo względem zarobków i wartości, jaką przegląd za sobą niesie (wartość jest zerowa, bo nic
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Cztero0404 dobrze, ale zdajesz sobie sprawę, że przegląd jest i tak bardzo opłacalny dla każdej SKP, bo nie musisz nic robić a pieniądze wpadają i powtórzę - te 20 lat temu ten przegląd powinien po prostu kosztować pewnie z 30 zł a nie 100 zł, a propozycja waloryzacji co 3 lata o wskaźnik inflacji jest po prostu beznadziejna? XD
  • Odpowiedz