Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +5
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 68.1% (654)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 31.9% (307)
hyperlink +14

#polskieonuce
Niestety w Polskim systemie prawnym często jest tak, że sąd potrafi przyznać wygraną osobie, która uzna że jest obrażona bez patrzenia kto ma rację ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
I co więcej, faktycznie często takie osoby wygrywają bo sąd NIE analizuje kto ma rację, tylko czy jakiś c--j, pomimo że jest
źródło: 2025-09-18 12_45_49-Greenshot
Pobierz@Oldjero: przepraszam, ale czy ja dobrze widzę że on drze ryja twierdząc że siedzi cicho?!? wyborna logika xD
@BestKaptyn: żebyście wy w 20% tak samo się starali z krytyką popisu, co z dzikim. I tak, ch** mu w dupę za to.
No widać że nikogo w polsce nie próbowałeś pociągnąć do odpowiedzialności za słowa bo to wcale ani takie proste ani takie przyjemne jak ci się wydaje. A rezultat nawet jak ci sąd przyzna racje może być daleki od oczekiwań. Warto sobie popatrzeć na dramy yt'berów o obrażanie które się kończą w sądzie. Niekiedy cały proces to cyrk (przekładanie choćby terminów)
Znając wykop, jakoś wydaje mi się że nie. :))))))))))))))
XD
@SarahC: 2 sprawy to wszystkie sprawy, no tak.jpg
Jestem bądź nie jestem zależnie od sytuacji - jak wszyscy 😀
Bardziej mnie interesuje czy taki trener wygrałby taka sprawę
Polskie sądy to dziwne instytucje 😉