Aktywne Wpisy

Iudex +91
Mirki, co robić z mendami, które regularnie blokują mi wjazd do garażu?
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
tl;dr:
Mam garaż naziemny w centrum Wrocławia (ale nie ma tu strefy płatnego parkowania). Jest usytuowany na podwórku i notorycznie ktoś mi go zastawia "tylko na chwilę". Nie że jakiś sąsiad - przyjezdni. Frustrujące jest to okrutnie, nie jestem agresorem, ale naprawdę trochę tracę już siły czasem i jedyne co mam ochotę zrobić to zdemolować te samochody.
źródło: upadek-1993
Pobierz
raizo777 +190
Oho, trzeba zniszczyć Rymanowskiego... Archetyp dziennikarza, bezstronny, dający wypowiedzieć się każdemu bez wyjątku. Jak on może komukolwiek wadzić? I to zdjęcie... Ha tfu na ten onet
#dziennikarstwo
#dziennikarstwo
źródło: 2025-11-03_092925
Pobierz

![[Wideo] Motocyklista wjechał prosto w pieszego pomimo dożywotniego zakazu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/42fe429295ffc869d358a9a19a3b7db68d5a4e45960b7da0dcd46232a4c05a0a,q80.png)
cześć,
wkrótce kupuje mieszkanie, w którym będę miał dodatkowy pokój. Szukam pomysłów na jego wykorzystanie, które w jakimś małym stopniu pomoże spłacić #kredythipoteczny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dodam że mam też trochę wolnego czasu, który mógłbym poświęcić na rozkręcenie biznesu, powiedzmy że ok. 4h dziennie oraz mogę poczynić pewne inwestycje, jeśli będę widział w tym perspektywy (powiedzmy że ok 20k)
Mam kilka własnych pomysłów, ale nie do końca jestem do nich przekonany:
- drukarka 3d - wykonywanie na niej czegoś i sprzedaż - ale domyślam się, że jest tego pełno na rynku
- rękodzieło - raczej kiepsko stoje ze zdolnościami manualnymi, w grę wchodziłoby coś prostego, np. świece sojowe, ale znów - pełno tego na rynku
- przechowalnia rowerów poza sezonem - mógłbym tam trzymać ludziom rowery przez zimę. Ale tu obawiam się, że zysk będzie niewielki. Ile mógłbym zawołać za "garażowanie" roweru przez jesień i zimę? Lokalizacja jest niezła, na parterze, 1km od centrum miasta
No i tu dochodzi dodatkowy aspekt - co jeśli ktoś się włamie? Raczej to wątpliwe (rolety zewnętrzne, zamknięte i strzeżone osiedle) no ale jednak ryzyko jest
- własne szynki - to akurat moje hobby od lat, ale do tej pory tylko dla siebie i rodziny. Może warto w to pójść? Raczej na początku odpuściłbym sprzedaż wysyłkową, tylko lokalne grupki na fb itp
chętnie wysłucham Waszych pomysłów/opinii o moich. Jedyne co odrzucam to wpuszczanie tam obcych ludzi - wszelkie bookingi, airbnb, podnajmowanie studentowi, itp. odpada. Kupuje to mieszkanie, żeby mieć swoją przestrzeń wolną od obcych ludzi
To samo pytanie o ogród ok 50m, z którym nie mam co zrobić - jest z tyłu bloku, należy do (wkrótce) mojego mieszkania, nikt poza mną nie ma tam dostępu. Do wypoczynku jest przeznaczony teren z przodu mieszkania. Tu mój jedyny pomysł to beczka do morsowania - w moim mieście nie możliwości morsowania w spa, siłowniach itp. a najbliższe jezioro jest ok 15 km. Ale to pomysł wymagający dużego zaangażowania (trzeba umawiać i wpuszczać ludzi, zapewnić toaletę, miejsce na przebranie itp)
Dodam że jest to średniej wielkości miasto, ok 200 tys mieszkańców, mieszkanie położone jest ok 1km od centrum
#pomysly #zarabianie #pieniadze #inwestycje #kiciochpyta #inwestycje
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim trochę tak (jeśli chodzi o nudę). Praca wymaga ode mnie dodatkowych dyżurów