Wpis z mikrobloga

cześć, przymierzam się do wykupienia kolejnej polisy OC/AC Mój obecny ubezpieczyciel Allianz wycenił ją na 4200 zł. (nie mam praktycznie zniżek, auto 2 letnie z salonu Opel Corsa). W rankomacie znalazłem masę tańszych ofert. Moją uwagę przykuła jedna z nich za 2600 zł od Proama. Czy ktoś z Was z nich korzystał? Wszystko legit? Na jakie haczyki warto zwrócić uwagę w ofercie? Słabo się na tym znam, a informacji tam zwartych cała masa. Oferta na częściach oryginalnych w ASO, bez wkładku własnego, samochód zastępczy, holowanie bez limitu po wypadku, 200 km przy awarii. Sumy ubezpieczenia 51 400 i druga określająca maksymalną wysokość świadczenia 30 000. Nie wiem za bardzo czym to się różni. W ofercie mam ptaszki przy OC, AC, Assistance, NNW, szyby, bagaż , bez opon. Będę wdzięczny za pomoc.
#pytanie #samochody #motoryzacja #ubezpieczenia
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dewey czyli masz kwotę ubezpieczenia 51441 - tyle Ci wypłacą jak będziesz miał szkodę całkowitą. 30000 to jest NNW - procent z tej kwoty dostaniesz jak zdarzy się wypadek w samochodzie (na przykład masz wypadek samochodowy, łamiesz nogę i dostajesz jakiś procent z tej kwoty - 1% to 300 PLN) Pełna kwota - 30k jest wypłacana tylko w przypadku śmierci. Tak jak mówiłem. Jak poczekasz do 22.09 (o ile możesz) to
  • Odpowiedz
  • 0
@jakuba94: dzięki za pomoc, powyżej wkleiłem całą ofertę dla innego wykopka. Mam jeszcze czas do 3.10 kiedy wygasa mi ubezpieczenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@jakuba94: patrz jakie chuje, to mnie zmyliło, że w rankomacie, przy skrócie oferty ,było napisane Warsztat ASO, wrzucam screena.
Edit: nie no bez jaj, jest napisane w szczegółach oferty, że naprawa w autoryzowanych serwisach, jest checkbox przy tej opcji, widać to na screenach które wrzuciłem.
dewey - @jakuba94: patrz jakie chuje, to mnie zmyliło, że w rankomacie, przy skrócie ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-09-14 o 11.19.37

Pobierz
  • Odpowiedz
@piwakk jak najbardziej pełna zgoda. Jednak OP pisał że ma AC a w ofercie pisze AC Mini. Dlatego napisałem że AC mini w porównaniu do AC to g---o (może za duży skrót myślowy)
  • Odpowiedz