Wpis z mikrobloga

Jednocześnie z wprowadzeniem zakazu nocnej sprzedaży alkoholu w sklepach miejscy radni jednogłośnie zdecydowali o zwiększeniu puli pozwoleń na sprzedaż napojów o zawartości alkoholu powyżej 4,5% do 18% (oprócz piwa) dla lokali gastronomicznych. Dotąd a-----l taki można było serwować w 855 miejscach w całym Wrocławiu, teraz ma ich być 955.

@p3sman: ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@p3sman: Mnie nieco bawił ten skrzek alkoholików, że "hurr durr poupadają małe lokalne sklepiki!!111oenoen". Tak jakby małe lokalne sklepiki sprzedawały wódę po 22 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 4
@Hambercios ale to hipokryzja pokazująca ze nie licza sie ludzie tylko biznes.I. nie alkus nierobie bo jak wracam późno z pracy to mam prawo sobie kupić zimne piwko i g---o ci do tego zamordysto. Nie mierz wszystkich swoją miarą.
  • Odpowiedz
@sEB-q:
Kup sobie kratę i część schowaj do lodówki, to jest takie proste.
Zresztą ja też nie jestem zachwycony, z powodu tej decyzji, a ty mnie cieciu, od zamordystów od razu wyzywasz.
Po prostu napisałem, że to nie jest żadna tragedia.

ale to hipokryzja pokazująca ze nie licza sie ludzie tylko biznes

Zawsze tak było
  • Odpowiedz
@p3sman: wszystkie przyklady innych miast i czesci naszego, gdzie po 22 nie mozna juz teraz kupic, pokazuja same zalety. Spada przestepczosc, mniej ludzi na izbie i urazówce/ostrym dyzurze, mniej wezwan do ulicznego darcia mordy (zaklocanie spokoju) etc etc.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
wszystkie przyklady innych miast i czesci naszego, gdzie po 22 nie mozna juz teraz kupic, pokazuja same zalety.

@pasta_alla_carbonara wytłumacz to takiemu @sEB-q , zamordysto ( ͡º ͜ʖ͡º)

jak wracam późno z pracy to mam prawo sobie kupić zimne piwko i g---o ci do tego zamordysto

@sEB-q zamach na wolność człowieka xD
  • Odpowiedz
@twoj-stary-to-jp2: Bo to obecnie ogólnie biznes nie do utrzymania, a nie dlatego, że wprowadzają zakaz po 22. Większość tych sklepików zdechła już dawno temu. To co się utrzymało to przeważnie warzywniaki, mięsne itp. które i tak zamykają się na grubo przed 22.
To gdzie to walnie to w zasadzie Żabki, markety i stacje benzynowe. A przynajmniej zmniejszy się chlanie po bramach.
  • Odpowiedz
@p3sman: Brawo! Pamiętam ankietę na moim osiedlu na Śląsku.
Ludzie traktowali to jak zamach na niepodległość :D i ofc nie przeszło stosunkiem głosów 60%nie, 29% tak, reszta nie ma zdania..
I mamy patusów drących się w nocy, a jakże.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara:Daj spokój. Jak chcą takie kombinacje robić to zamiast zwiększać liczbę licencji na a-----l niech ja zmniejsza.... No ale tak to się nie da.

Nie wiem po prostu to jest serio śmieszne bo po zakazie w okolicach Grabiszyńskiej dalej mordę dra. Czemu? Bo w lombardzie alko ziomek sprzedaje i sobie dorabia XD

@Escalade czy ja wiem czy zmniejszy? Zamiast kupić 4 kupią 8 bo przecież nie starczy, a potem szkoda
  • Odpowiedz