Wpis z mikrobloga

@PiersiowkaPelnaZiol:

grazyny/karyny/seby oburzone swoimi wypowiedziami które same postuja w internecie XDD

I to jest dla mnie clou całej sprawy.
Ja przed kliknięciem "wyślij" na wykopie, gdzie moją prywatność chroni tylko stały nick, zastanawiam się czasem 2-3 razy. A ci ludzie nie wstydzą się pisać takich pierdów pod prawdziwymi imionami i nazwiskami, co mogą przeczytać ich znajomi, rodzina, pracodawcy xDD
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: nie wstydzą się bo w to wierzą. Znajdą kilka osób myślących podobnie i się w swoim zdaniu upewnią. W mojej opinii winne są bańki informacyjne. Ja lubię w realu takich szurow wyjaśniać, podważając ich logikę. Czasem się udaje, czasem nie. Warto próbować.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: A najlepsze jest to, że zasoby są nieskończone. Wejdź na profil Dzikiego Trenera i poczytaj komentarze. Co jeden, to głupszy. Potencjał na content dla tagu.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888

A ci ludzie nie wstydzą się pisać takich pierdów pod prawdziwymi imionami i nazwiskami, co mogą przeczytać ich znajomi, rodzina, pracodawcy xDD

Ja przestałem cokolwiek tam pisać właśnie dlatego, że cała rodzina zaraz widzi co piszę, a ci ludzie jeszcze pewnie czują dumę przed znajomymi jacy to są "otwarcie myślący" xD
  • Odpowiedz
W mojej opinii winne są bańki informacyjne. Ja lubię w realu takich szurow wyjaśniać, podważając ich logikę. Czasem się udaje, czasem nie. Warto próbować.

@retronom: niestety UE i w ogóle świat zachodniej cywilizacji dał i nadal mocno daje ciała z walką z dezinformacją, szczególnie z takimi platformami jak tiktok czy z "influencerami" jak dziki trener czy inne atory.
Za każde dezinfo powinna grozić sprawa karna i grube kary finansowe. To
  • Odpowiedz