Aktywne Wpisy
Ostatnio byłem na randce z #tinder z dziewczyną 30 lat, która pracuje w wojsku. Jak mi zaczęła opowiadać jakie ma benefity, za co nie musi płacić, za jaką kwotę dostała od wojska mieszkanie 40m2, kiedy na emeryturkę idzie itp. to mi się odechciało ją poznawać i następnego dnia jej napisałem, że nie jestem zainteresowany. Gdyby jeszcze takie przywileje były za udział w wojnie czy coś podobnie niebezpiecznego, ale ona za

BrotatyChleb +1
Jak wygląda defensywna strona waszego portfela?
Obecnie mam ok 50% w kontach oszczednościowych i 50% w EFT/akcjach. Czy jest sens przenosić kase z kont oszczednościowych na ETF obligacji? Te 50% w gotówce to też moja poduszka finansowa na ~ 6msc życia, więc musi być płynna.
Naczytałem się inwestomatu w nocy i teraz myślę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #inwestowanie
Obecnie mam ok 50% w kontach oszczednościowych i 50% w EFT/akcjach. Czy jest sens przenosić kase z kont oszczednościowych na ETF obligacji? Te 50% w gotówce to też moja poduszka finansowa na ~ 6msc życia, więc musi być płynna.
Naczytałem się inwestomatu w nocy i teraz myślę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #inwestowanie

No i mogę powiedzieć że jako nieliczny tutaj
W miejscu którego nienawidzę? W sensie dlaczego chodzę do pracy w korpo?
Wdzwoniłem się na rozmowę rekrutacyjną i mnie przyjęli 😢
chorowity i drobny dzieciak + widoczna wada rozwojowa + stary n------y + współuzależniona matka kompensująca nadopiekuńczością -> brak warunków i prywatności w domu -> gimnazjum inne niż reszta klasy + jakiś tam bulling, ale chyba nie odbiegał od norny szkolnej w tamtych p--------h czasach -> zaburzenia lękowe i snu -> wczesne rozpoczęcie pracy -> po maturze praca w kołchozach przez kilka lat -> zrezygnowałem ze studiów -> kiepska praca