Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filippa: Mamy to do siebie, ze dopiero prawdziwe zagrozenie budzi w nas cos takiego, ze istniejemy pomimo tylu przeciwnosci. Teraz mamy przyklad w postaci premiera i prezydenta. W razie ewentualnej wojny, naprawde musieliby na nas sporo atomu spuscic, by miec pewnosc, ze sie nie odrodzimy za ileś lat.
Ludzie w tym kraju to czesto urwy ale wole walki, gdy wymaga tego sytuacja, mamy jak malo kto. Oczywiscie sa tego plusy
  • Odpowiedz
@Filippa: jeżeli mój komentarz, w którym zwracam Ci uwagę, że bardziej cenisz ćpuna i bandytę z zagranicy niż własny naród, któremu życzysz śmierci jest Twoim zdaniem przejawem serwilizmu wobec Kremla to jak w takim razie nazwac Twój post i Twoja postawę?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Dawul musisz mieć w sumie solidne urojenia albo tradycyjnie masz braki w rozumieniu tekstu pisanego, nie przypominam sobie abym gdziekolwiek broniła ćpuna ani rozpisywała się jakoś szeroko o BLM bo to nie były nigdy tematy które mnie głównie interesowały, jeżeli posiadasz takie dowody to z chęcią je przyjmę, jedynie o czym wczoraj się rozpisywałam to o historii i latach kolonializmu ale pewnie ciężko ci się to przecisnęło przez czaszkę.

Nie koloryzuj
  • Odpowiedz
@Filippa: nie koloryzuje.

No nic postu nie znajdę, bo to były chyba okolice covidu, ale sadzac, po tym poście spotkamy się za kilka lat i powiesz mi, że nie zyczylas nigdy narodowi polskiemu śmierci tylko opisywalas wtedy trudną sytuację międzynarodowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 55
Myslisz, ze kto oddal swoj kraj zaborcom bez walki, za obietnice mniejszych podatkow? xDD

@KIaudik: Za niskie podatki i obronę „konserwatywnych wartości”.
  • Odpowiedz
@Filippa: Już po wyborach było widać, że nic z tego narodu nie będzie. Kiedyś się dziwiłem jakim cudem rozbiory mogły się wydarzyć. Dziś nie mam złudzeń. Polacy mają gen autodestrukcji mocno zakorzeniony i właśnie się ujawnia po raz kolejny.
  • Odpowiedz
Nie mieszaj ofiar rasizmu

@Filippa: Rasizm bo policjanci mają zwiększone ryzyko bycia rannym/zabitym w kontakcie z Afroamerykanami? Nie dziwi mnie ich brutalność skoro chwila nieuwagi może oznaczać śmierć.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Ghostyk Ale co mnie to w ogóle obchodzi?

Typowe prawackie tworzenie chochoła i wtrącanie zamiennych tematów tam gdzie są niepotrzebne, daj sobie spokój.
  • Odpowiedz
@KIaudik: Szlachta niezależnie od afiliacji politycznych. Za zabory odpowiada przede wszystkim nasz systemowy p--------k a sąsiedzi po prostu to wykorzystali. Tak samo, jak my ponad wiek przed zaborami próbowaliśmy wykorzystać rosyjski p--------k sukcesyjny.

Tacy ludzie jak Kościuszko pojawili się już za późno by cokolwiek ratować. Prusy zmodernizowały się, Rosja również a RON od początku XVIII wieku traciła suwerenność. Należy podziękować każdemu królowi, który przyznawał przywileje szlacheckie.
  • Odpowiedz