@Przzzegrywpl: spróbuj sobie kupić kofeinę w tabletkach i sprawdź jej działanie, czy wycisza ci np natłok myśli, radio w głowie i inne objawy typowe dla ADHD.
@Przzzegrywpl: bo w tej całej diagnozie ADHD chodzi o leki. Można mieć ADHD a ze względu na styl życia można z nim dobrze żyć i nie potrzeba leków. Dopiero jak ktoś potrzebuje leków to według mnie wtedy warto robić diagnozę. 200mg kofeiny w tabletkach działało na mnie lepiej niż 10mg metylofenidatu. Podobnie jak 20mg ale z gorszym działaniem bo krótszym czasem trwania i większym wyrzutem noradrenaliny czyli np poceniem się.
@Dastamit: kofeina pomaga mi pracowac bo moge sie na czymś skupic, czy wycisza to nie wiem, mam natloki mysli i tak czesto. w tabletkach nie bralem chyba nigdy
@Przzzegrywpl: to spróbuj w tabletkach, tam nie ma cukru ani jakieś tauryny. A później zdecyduj czy potrzebne ci leki by móc pracować, na ile ADHD przeszkadza ci w życiu co możnaby stłumic lekami i wtedy po ewentualną diagnozę i leki
@Dastamit: tylko to tez jest tak ze ludzie roznie reaguja. Jednego mph bedzie w------c a dopiero amfa wyciszac. Albo w ogole leki na co niektorych nie dzialaja
@Dastamit: Coś jest na rzeczy. Brałem jakiegoś fatburnera na odchudzanie z kofeiną 200mg i czułem się podobnie jak po medikinecie. Miałem jednak problem z poceniem się, min ślizgające się palce. Nie radzę też brać takich ilości kofeiny jak ktoś ma problemy kardiologiczne.
Należy się 1200zł
https://psychiatraplus.pl/wp-content/uploads/2022/01/DIVA-2.0.-Wywiad-diagnostyczny-ADHD-u-doroslych-POLSKI.-D-iagnostisch-I-nterview-V-oor-A-DHD-bij-volwassenen.pdf
Wypełniasz na 2 spotkaniach u psychologa i kasuje za to 1200