Wpis z mikrobloga

Jedyne co mają wspólnego z prawicą to skrajne poglądy w kwestii religii i aborcji

@Drom: i z tym bym polemizował. Nie wiem co skrajnego zrobili z kościołem, ale Tusk też robił pokazówkę wiary, bo to się opłacało. Aborcja? Przecież została zalegalizowana tylnymi drzwiami, czy PiS coś z tym robi? Bo już Braun więcej zrobił, niż oni.
  • Odpowiedz
@szybki-bill1: Na screenie który wyżej wysłałem masz różne rodzaje wydanych pozwoleń na pobyt (wiz) i porównanie 2022 do 2025 roku, który jeszcze się nawet nie zakończył. Znajdziesz to bez problemu jak wejdziesz z komputera, bo na telefonie ta strona działa po rządowemu, czyli tak jak chce. Sam musiałem się przesiąść by zescreenować.
  • Odpowiedz
@Drom: ok, dzięki, ale czy pewien jesteś że pozwolenie na pobyt to tożsama sprawa z wydaniem wizy?

oraz i tak tylko jedna zorganizowana grupa wydawała jak dotąd wizy za łapówy :p
  • Odpowiedz
@EasyCare: tak, TVP jest stronnicza, ale za czasów po jest to poziom co najwyżej stratosfery, a za Kurskiego odleciało totalnie w kosmos. Z drugiej strony jak odpalilam TVN za po pisu jeszcze to też ciężko było tego słuchać, ale nadal - to nie ten poziom. Bywam symetrystką ale nie w tej kwestii. Bo np w tym, że po jesy niewiarygodna z imigrantami, granicą z Białorusią - totalnie się zgadzam. Jak
  • Odpowiedz
Pozwolenie na pobyt jest wydawane po uzyskaniu wizy, więc mniej więcej się to uzupełnia.

@Drom: nie jest to prawda bo Ukraińcy na przykład mogą wjechać bez wizy i złożyć wniosek o kartę pobytu na podstawie na przykład zatrudnienia.

O ile mi wiadomo takiej możliwości nie mają mieszkańcy Afryki, no chyba że za odpowiednią opłatą ktoś im wyda wizę do PL albo do UE.

Wizy i pozwolenie na pobyt to nie
  • Odpowiedz
@szybki-bill1: Nie bronię. Twierdzę jedynie, że aktualny rząd robi praktycznie to samo, a cała narracja o nie wpuszczaniu imigrantów opiera się na statystykach poprzedniego rządu, bez udostępniania tych aktualnych. Niech jasno pokażą ile wydają wiz i porównają to do lat poprzednich.

Nie podają jasno statystyk i w tym tkwi główny problem. PiS robił to samo, też podawali tylko te wygodne dla nich statystki, a każdy niewygodny fakt był wiecznie ukrywany.
  • Odpowiedz