Wpis z mikrobloga

@open_or_die: Porównaj sobie na wykresach rok do roku. Bo dziwnym trafem wszystkie wykresy dostępne w internecie kończą się na roku 2022. A tendencja wciąż jest wzrostowa, z roku na rok coraz więcej zezwoleń na pobyt.

https://migracje.gov.pl/

I to tylko i wyłącznie w kwestii tych legalnych. A jest coraz więcej nielegalnych przekroczeń naszych granic.

Pewnie produkuję się na darmo, ale no cóż. Może ktoś inny skorzysta.
  • Odpowiedz
@Drom: chodzi o hipokryzje.
Prawica straszy imigrantami których sama wpuściła.
Prawica straszy ośrodkami dla uchodźców które sama budowała.
Prawica straszy zielonym ładem który sama podpisała.
Prawica straszy wiatrakami które sami stawiali.

Można tak bez końca wymieniać.
  • Odpowiedz
  • 11
@open_or_die: PiS to nie prawica. To socjaliści najgorszego sortu. Jedyne co mają wspólnego z prawicą to skrajne poglądy w kwestii religii i aborcji.
  • Odpowiedz
@P3tro: Na tym polega demokracja. Może czas wybrać się do Rosji lub Korei Północnej, skoro kręci Cię wizja ograniczania wolności słowa poprzez zezwalanie na istnienie jedynie tych mediów, których narracja zgadza się z Twoją?

Nie bronię Republiki bo to taka sama sczujnia jak aktualne TVP, czy TVN. Ale nie jestem za tym by ograniczać to w sposób taki, jak robi się to w krajach, które wymieniłem.
  • Odpowiedz
@fan_poteznego_dunczyka: Z drugiej strony to chyba taka reguła. Po głosowało przeciwko zaporze na granicy,a teraz ją rozbudowuje. Lewica sprowadziła do Polski agencje pracy na preferencyjnych warunkach, a teraz mówi, że promują umowy śmieciowe i nie szanują pracowników.
  • Odpowiedz
@Drom: No niby tak, ale co innego telewizja promująca inny światopogląd, a co innego szczujnia. Rozprzestrzenianie fake newsów i manipulacja w ich przekazie (przekazanie tylko fragmentu informacji) powinny być zabronione.
  • Odpowiedz
@not_me: Ale to samo robi i robił taki TVN. To samo robi TVP teraz i robiło za czasów rządów PiS. Nic z tym nie zrobisz. Po to masz rączki, oczy i mózg by sprawdzić u źródła jaka jest prawda, a nie słuchać narracji tylko jednego medium. Albo to, albo Rosja.

PiSowcy też za rządów PiS pisali, że powinno się zabronić działalności takiego TVNu, bo też pojawiała się tam masa manipulacji.
  • Odpowiedz
@open_or_die: PiS to nie prawica. O tym kim ktoś jest decydują czyny a nie to jak się sam nazywa. Kur.. nie stanie się księżniczką bo sama się nazwie księżniczką. Wszystkie elementy jakie wymieniłeś + rozdawnictwo i polityka gospodarcza PiS to elementy lewicowe, ewentualnie centrowo-lewicowe, to jak chcesz żeby PiS był prawicą?
  • Odpowiedz
@impact18: Nie oglądam telewizji w ogóle, ale dziękuję, że tak myślisz po moich komentarzach do wpisu. Dzięki temu wiem, że nie ma sensu z Tobą dalej rozmawiać.

Nie ma dla mnie różnicy czy ktoś kłamie dużo, czy tylko trochę. Jedna, druga i trzecia stacja to takie same szczujnie. Najgorsze jest TVP, zarówno teraz jak i za PiSu. Bo za publiczne pieniądze.
  • Odpowiedz