Wpis z mikrobloga

To jest niesamowite jakie mamy czasy. Ludzie robią szkolenia że sprzątania czy tam pucowania aut a i chętni się znajdują.
Ciekawe co będzie za kolejne 10 lat? Szkolenia z poprawnego odżywiana się? A nie czekaj to też już jest...
#motoryzacja #detailing
NzeroZeroB - To jest niesamowite jakie mamy czasy. Ludzie robią szkolenia że sprzątan...

źródło: 1000001095

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NzeroZeroB, polerowanie szyb to (czasem) tańsza alternatywa dla wymiany, o jakichś klasykach bez dostępności zamienników nie wspominając. Nic dziwnego, że ktoś organizuje szkolenia z tego, skoro usługa staje się coraz powszechniejsza.
  • Odpowiedz
@NzeroZeroB: @NuklearnySzpadel Tym polerowaniem to można sobie usunąć zmatowienie od wycieraczki. Jak rysy są wyczuwalne pod palcem to już tego się nie spoleruje a większość uszkodzeń szyb to właśnie takie przypadki. Trzech specjalistów próbowało mi spolerować rysy, ostatecznie wymieniałem wszystki szyby bo poprzedni właściciel skrobał je szpadlem.
  • Odpowiedz
@AnalLog: @PierwszyPuchacz @NuklearnySzpadel

Zmatowienia od wycieraczki można usunąć maszyna DA + filc + pasta do szyb + czas

Usuwanie rys (szlifowanie szkła)wraz z polerowaniem szkła to bardzo niszowa rzecz, która wymaga wiedzy i umiejętności, więc nie dziwię się że są płatne szkolenia (bo dlaczego ktoś miałby się dzielić swoim doświadczeniem za darmo).

Czasy dalej takie same, porostu nie masz wiedzy mireczku ;) pewnie wydaje Co się że polerowanie
  • Odpowiedz
@Foxio ogólnie wiem tyle że nie powinno się polerować szyby przedniej bo może zrobić się soczewka i bedze przez nią źle widać to po pierwsze a po drugie polerowanie szyby wiąże się z tym że może już nie być tak wytzylamala jak oryginalna. Ogólnie i tak jestem zdana że te wszystkie kursy i szkolenia w większości przypadków jak nie wszystkie to pić na wodę i wyciąganie kasy znam z autopsji.
  • Odpowiedz
@PierwszyPuchacz: właśnie po to idziesz na kurs (proces uczenia się) żeby nie zrobić tzw soczewki (miejscowe wybranie za dużej ilości materiału)

I znowu właśnie po to idziesz kurs (proces uczenia się) żeby wiedzieć w jaki sposób kontrolować temperaturę powierzchni szkła żeby uniknąć uszkodzenia szyby.

To że miałeś słabe kursy nie oznacza że wszystkie kursy są słabe ;)
  • Odpowiedz