Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat

Siemano, pracuje aktualnie w firmie (consulting) jako senior cloud data engineer za stawke mida. W związku z bycia ruchanym na hajs oraz natłoku obowiązków postanowiłem, że zmienię prace. Na jakieś 30-40 wysłanych CV udało się dostać dwie oferty, pomijając tą pierwszą otrzymałem ofertę od DXC Luxoft na seniora do budowy data platformy w automotivie dla autonomicznych taxówek (VW), hajs pierwsza klasa UoP i projekt do końca 2026/połowy 2027. Jako, że pay bump będzie wynosił blisko 80% to nie zastanawiam się czy zmieniać ale na co się nastawić.

Czy ktoś pracował w Luxofcie na projektach w cloudzie? Czy prawdą jest to, że po zakończeniu projektu mam spodziewać się w---------i?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateusz-boasas: Nawet jak jesteś na UoP i projekt się kończy to mogą dać wypowiedzenie umowy. Wiem to, bo spotkało to mojego kumpla. Dlatego moim zdaniem w takich firmach najlepiej jest być na B2B. Druga sprawa, w to gadanie do kiedy projekt jest to też do końca nie wierz, bo oni coś muszą gadać by Cię zachęcić.

Ja tam Ci radzę omijać te consultingi/body-leasingi szerokim łukiem, bo stabilność pracy jest tam
  • Odpowiedz
@villager: Kk, bo wlasnie teraz pracuje też w consultingu i ciężko mi się opędzić od pracy i projektów. Jeden kończe dostaję dwa nowe. I miałem nadzieje ze w Luxofcie też tak się to skończy tj. dostanę kolejny xD
  • Odpowiedz
@mateusz-boasas: na pewno będą "próbować" znaleźć następny projekt ale nie liczyłbym że będą stawać na głowie żeby go znaleźć. zresztą jak sięgam pamięcią po kilku próbach rekrutowania się do nich, zawsze mają beznadziejnych klientów co sami nie wiedzą czego chcą i marnują czas kandydatom
  • Odpowiedz
@mateusz-boasas: Pracowalem z kontraktorami z luxoft i jak firma zrezygnowała z kontraktorów to dostali wypowiedzenia. Jak projekt się kończył planowo to przenieśli cześć do nowych projektów, a część zwolnili.
  • Odpowiedz