Wpis z mikrobloga

Serio tym mechanikom już się w głowie poprzewracało. Gość prowadzi warsztat na wsi od niedawna, naprawił pare samochodów i wystawia mi kosztorys gdzie liczy sobie 246 zł brutto za godzine xD On jest Wielki Pan Mechanik i jego podatki nie interesują. Ma dostać 200 zł netto na godzine, a podatek ma zapłacić mu klient xD Powiedziałem, że chyba go p------o i że jak szuka frajera to źle trafił. Zabrałem samochód i inny warsztat naprawił mi za 1/3 tej ceny #motoryzacja #januszebiznesu #praca
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@maekkkk: Ty myśleć logicznie nie potrafisz, bo skoro czegoś nie potrafie to znaczy że nie zrobie tego w ogóle. Jest masa rzeczy których nie potrafie, ale to nie znaczy że mam zaraz płacić komuś jakieś chore stawki typu 250 zł za godzine. Albo jesteś debilem broniącym takiej januszerki albo sam jesteś mechanikiem. Innej opcji nie ma
  • Odpowiedz
@blackberry99 stawki typu 250, chyba zdajesz sobie sprawę że rękawice czyściwo zmywacz do czyszczenia części i wgl jest wliczone w cenę, fakt możliwe że cię dymaja na cenach, a druga sprawa że wydymaja cię na jakości usługi gdzie indziej
  • Odpowiedz
@blackberry99: no sa rozne warsztaty. sa takie ze zrobia relatywnie tanio ale nawet nie dadza ci paragonu(sam u takich zostawiam auto xd). w prostych sprawach smialo mozna z nich korzystac.No ale jesli jest cos skomplikowanego i nie masz zaufanego warsztatu to moze i czasami warto zostawic u kogos kto sie zna i liczy sobie sporo za ta wiedze. zalezy od portfela i jakie masz auto. moj to zlomek wiec latam
  • Odpowiedz
@blackberry99: to co to za logika że VAT ma mu (za niego) zapłacić klient jak to klient płaci VAT a mechanik ma tylko go przekazać do US

VAT to datek od klienta dla US i jedynie mechanik pośredniczy i złodziej-mechanik jeżeli ukradnie ten podatek i nie przekaże go do US
  • Odpowiedz
@blackberry99: A zobacz lokalne ASO czy Ci za podobne stawki nie zrobi, u mnie w ASO VW jest 300-330zł za roboczogodzinę. Wróciłem do serwisów w ASO bo lokalne gwiazdy mechaniki samochodowej wcale taniej nie wychodziły a i wiecznie jakieś problemy.
  • Odpowiedz
@blackberry99: Czy nie wydaje Ci się, że może specjalnie krzyknął zaporową stawkę, abyś poszukał gdzieś indziej? Być może coś w Twoim zachowaniu mu się nie spodobało i stwierdził, że chyba nie warto. Odnoszę wrażenie, że tak mogło być, skoro Twoje nastawienie jest takie jakie opisałeś powyżej. Mianowicie, że Ty, pracownik biurowy (w domyśle ktoś lepszy) przychodzisz do „umorusanego robola”, żeby wykonał to co sobie zażyczysz za tyle, za ile oczekujesz.
  • Odpowiedz