Wpis z mikrobloga

Czy opłaca się grać w totolotka? Czy suma sumarum więcej wydamy na kupony, niż zarobimy?:)

#totolotek
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ted-ed-tyi: Szansa na wygrana glowna to ok 1:14 000 000

Jeden trafi za pierwszym razem a inny wysle 30mln kuponow i nie trafi. Tak dziala statystyka.

Jakbys wyslal, rownoczesnie na jedno losowanie, wszystkie ~14mln kombinacji to bys trafil (i niekoniecznie na tym wyszedl do przodu :DD)
  • Odpowiedz
@ted-ed-tyi: loteria, ja raz wygrałem 260zł w tym roku a kuponów puściłem za 40zł. trafiłem 4 z 6, 240zł sobie wypłaciłem, 20zł puściłęm kolejne kupony było ich z 4 i nie tyle co nic nie wygrałem a nie trafiłem w żadnym żadnej liczby xd

Ogólnie puszczam kupony raz, dwa razy w roku i tyle.
  • Odpowiedz
@ted-ed-tyi: na pewno lepiej niż bukmacherka, obstawienie meczy itp, tam to w ogóle nie ma sensu.
Zrezygnowałem z tego całkowicie, tylko minus w ogólnym rozrachunku
  • Odpowiedz
na pewno lepiej niż bukmacherka, obstawienie meczy itp, tam to w ogóle nie ma sensu.

Zrezygnowałem z tego całkowicie, tylko minus w ogólnym rozrachunku

@r5678: A dlaczego? W meczu (na przyklad tenisowym) masz 1:2 (ok w pilce itp to 1:3 ale dalej wieksza szansa.

Oczywiscie ze moze sie zdarzyc tak ze jakas polska druzyna wygra z barcelona czy realem :DD (no moze ale ja Cie
  • Odpowiedz
@gorzki99: na bukmacherce nie zarobisz nie wiadomo ile pieniedzy nawet jesli masz farta z wynikami. chyba ze grasz nie wiem po 1tys kupony z kursem 3 xd. a predzej czy pozniej zazwyczaj sie wyzerujesz i wplacisz kolejne pieniadze zeby sie odkuc. w lotto nie ma takiego uzaleznienia od hazardu. jedynie masz cicha nadzieje ze te 3zl na kuponie wygra i do konca zycia jestes ustawiony xd
  • Odpowiedz
@lubie-solnik: Totalnie nie zrozumiales o czym ja pisalem. no to jeszcze raz.

na bukmacherce nie zarobisz nie wiadomo ile pieniedzy nawet jesli masz farta z wynikami. chyba ze grasz nie wiem po 1tys kupony z kursem 3 xd

Tymczasem ja napisalem ze na obstawianiu da sie wyjsc na plus ale POWOLI. Nie obstawia sie kursow x3 :DDD Obstawiasz na przyklad
  • Odpowiedz
@gorzki99: ja porownuje buka i lotto tylko bo gralem i to i to. lotto co iles losowan posle jeden zaklad za 3zl i wiesz ze raczej nie wygrasz. U buka dziala to uzaleznienie inaczej. Jak przegrasz to chcesz sie jak najszybciej odkuc bo niby masz kolejne pewniaki. Jestes uzalezniony zeby postawic kolejne kupony w sportach ktorych sie nawet nie oglada. No i po co u buka grac niskie kursy i
  • Odpowiedz
bo niby masz kolejne pewniaki

@lubie-solnik: NIe ma czegos takiego :D

No i po co u buka grac niskie kursy i nie wiem wygrac po 200-300zl skoro taka kwota nawet nic ci w zyciu nie zmieni
  • Odpowiedz