Z tą jedenastką wreszcie można powiedzieć, że Legia MOŻE zawalczyć o mistrza Polski. Jest wyraźnie silniejsza niż rok temu. Oczywiście to nie znaczy że Legia tym mistrzem będzie, natomiast wreszcie ta jedenastka wygląda nie jak d--a zza krzaka #mecz #legia
@NanuszJowak91: bedzie, on wielu rzeczy nie potrafi ale gole strzelać potrafii. A w odwodze jest Colak. W kwestii dziewiatki to ja bym się o Widzew martwił,bo Bergier to fajny napadzior ale najwyżej na tygrysie miejsca
@thority większość takich błędów widziałem w sytuacji gdy Vinagre wracał za głęboko i brał sie w tercji obronnej za rozgrywanie. Mam wrażenie że problem został zdiagnozowany i od wszystkich włącznie z Tobiaszem Ruben dostaje
@thorgoth: bywało też, że nie do końca na poważnie brał możliwość tego, że gracz rywala może chcieć gola strzelić i nie udawał nawet, że próbuje przeszkadzać.
Tylko nie Reca. Jak grał to na poziomie Kuna. Będzie w top 10 najgorszych transferów w historii, tyle dobrze, że darmowych.
@thority: szczerze wątpię. Z obecnych graczy jestem w stanie wymienić na szybko trzech potencjalnie gorszych: Chodyna, Kun, Burch. Być może jeszcze Szkuryn. Wcześniej mieliśmy wynalazki typu Hildeberto, Obradovic, Chima Chukwu czy Kastrati, a to tylko ostatnia dekada. Był jeszcze truskawkowy zaciąg, wcześniej ściąganie emerytów i rencistów z Widzewa za Smudy czy śpiewak kaczorowski. Myślę, że Reca jeżeli się nie rozwali, w końcu
@jandiabeldrugi: Chodyna dał coś więcej mimo wszystko, coś tam strzelił, coś asystował. Kun tak samo, do dziś pamiętam asystę z Aston Villą ( ͡°͜ʖ͡°) Reca póki co zawsze jak gra to ze szkodą dla własnego zespołu.
@thorgoth: Na papierze fajnie, ale oby gra też była warta tej jedenastki. Przypominam to któryś raz może nawet nudne to robi się, ale w 2000 roku zimą Legia kolosalnie zmieniła swoje oblicze. Smuda rozbił bank. Koniec sezonu był przykry. Skład jaki wystawili przeciwko mocnej Wiśle i dostali w czapę, może budzić uznanie, napiszę tylko piłkarzy ważnych z tego meczu dla układanki Legii-https://www.transfermarkt.pl/legia-warszawa_wisla-krakow/aufstellung/spielbericht/2678006 Jay-Z, Murawski, blisko kadry Polski, Citko legenda
@Sylwiusz89: oby. Natomiast nie wiem czy pamiętasz ale z tego zaciągu dwóch zawodników praktycznie nie nadawało się do gry - Łapiński nie miał juz kolan, Siadaczka bodaj miał cukrzycę. Obecne wzmocnienia wyglądają na lepiej prześwietlone
@thorgoth: Ten kontekst mam w głowie, a z Citki zostało z 40 % maksymalnie, ale jak na polskie warunki te wzmocnienia to miała być ekipa na LM. Pisano o nich wszędzie. Sport, Tempo, PS, Bravo Sport i gadano, że Jay Z z Łapińskim to najlepszy duet jaki ŚO da się wtedy zrobić. Pewnie miano nawet rację, bo Jacek Bąk-Wałdoch konkurencja dla nich nie była jeszcze w prime. Schalke wicemistrz Niemiec
@thority: bez przesady, ile ten Reca zagrał? 5 spotkań, z czego 3 z ławki. Pierwszy występ (z Arką) poprawny, podobnie jak ostatni z Cracovią (przynajmniej na tle reszty). Najgorszy chyba z Wisłą. Ja nie twierdzę, że to jakieś super wzmocnienie, ale za wcześnie aby umieszczać go w top 10 najgorszych transferów Legii. Ani Kun ani Chodyna nie otarli się o poziom na którym grał Reca. Jak się odbuduje to będą
@thority: Chodyna jednak bywał ustawiany bardziej ofensywnie. Zakładać się nie będę, ale możesz zawołać jak Reca już odejdzie z Legii i ocenimy czy łapie się na top 10 legijnych flopów. Jak tak będzie, to spalę się ze wstydu.
#mecz #legia
źródło: Gz2tV2oXcAAUu_C
PobierzW kwestii dziewiatki to ja bym się o Widzew martwił,bo Bergier to fajny napadzior ale najwyżej na tygrysie miejsca
@thority większość takich błędów widziałem w sytuacji gdy Vinagre wracał za głęboko i brał sie w tercji obronnej za rozgrywanie.
Mam wrażenie że problem został zdiagnozowany i od wszystkich włącznie z Tobiaszem Ruben dostaje
Tylko nie Reca. Jak grał to na poziomie Kuna. Będzie w top 10 najgorszych transferów w historii, tyle dobrze, że darmowych.
@thority: szczerze wątpię. Z obecnych graczy jestem w stanie wymienić na szybko trzech potencjalnie gorszych: Chodyna, Kun, Burch. Być może jeszcze Szkuryn. Wcześniej mieliśmy wynalazki typu Hildeberto, Obradovic, Chima Chukwu czy Kastrati, a to tylko ostatnia dekada. Był jeszcze truskawkowy zaciąg, wcześniej ściąganie emerytów i rencistów z Widzewa za Smudy czy śpiewak kaczorowski. Myślę, że Reca jeżeli się nie rozwali, w końcu
Kun tak samo, do dziś pamiętam asystę z Aston Villą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Reca póki co zawsze jak gra to ze szkodą dla własnego zespołu.