Wpis z mikrobloga

✨️ Jak podjąć decyzję o przeprowadzce po 30. roku życia?
Mam zagwozdke zyciowa. 30 lat peklo, sprzedalem mieszkanie w wojewodzkim, bo koszt remontu byl nieoplacalny. Wrocilem do rodzicow do powiatowego i dobrze mi sie tu zyje ale nikogo tu nie poznam. Zupelnie nie ma mlodych ludzi. Rozwazam teraz stancje w Gdansku/Krakowie, zakup mieszkania w ktoryms z tych miast lub wyjazd za granice. Prace mam zdalna, oszczednosci to 300k pln. Poradzicie cos? Kompletnie nie wiem co robic
#zalesie #nieruchomosci #pracbaza #mieszkanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim a jak robota? Bo mając 300k weźmiesz dobry kredo i kupisz w Katowicach mieszkanie. Zarobki dobre tam są, w Gdańsku też ale mieszkania wpizdu drogie. Ale rozważyłbym Bydgoszcz. Mieszkam w Toruniu, sporo tam jeżdżę. Tanie mieszkania, dużo roboty, zaraz z dwóch stron Eski będą.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @DejvMajla robota lux, zarobki tez. Miejsca ktore wymieniles odpadaja bo mi sie nie podobaja.
@HexenHeretic coraz czesciej o tym mysle ale bariera jezykowa, brak pracy w razie czego, zupelnoe osamotniony jako polak
@PfefferWerfer decyzja byla sluszna bo musialbym wydac 100-150k na remont. Moge wrocic na wynajem lub szukac innego.

Tak serio to co to znaczy że remont był nie opłacalny? Sprzedałeś przecież komuś kto ten remont domu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zrównoważony-czempion-88: Kraków i Gdańsk są fajnymi miastami na weekend ale nie do życia. Przeludnione i drogie, bo ściągają tam masy studentów i korposzczurów. Jak zależy Ci na tanim życiu i poznaniu partnerki, Katowice i Łódź będą lepsze.

Ja bym na Twoim miejscu ruszał za granicę. Nie masz zobowiazań, nic Cię w kraju nie trzyma, a życie masz jedno. Jak Ci się nie spodoba, wrócisz po pół roku z Tajlandii z bagażem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Ale w mieście w tym wieku też raczej nie poznasz. Lepiej zostać w domu rodzinnym i żyć jak król + robić sobie tripy do miasta i do Azji

Mysle ze poznam, do tej pory poznawalem

Kraków i Gdańsk są fajnymi miastami na weekend ale nie do życia. Przeludnione i drogie, bo ściągają tam masy studentów i korposzczurów. Jak zależy Ci na tanim życiu i poznaniu partnerki, Katowice i Łódź
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli się zastanawiasz czy wyjechać to raczej nawet tych znajomych tutaj masz raczej "niedzielnych" albo bardzo rzadko się z nimi widujesz - bo gdyby było inaczej, byłbyś zżyty i byście się widywali na codzien to byś nawet nie wpadł na taki pomysł.
Znajomych da się znaleźć nowych, a tych wartościowych, przyjaciół - oni przyjadą do Ciebie choćby na koniec świata (i w końcu Ty do nich także). To się wszystko
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
zrównoważony-czempion-88: Jeśli znalezienie partnerki jest istotnym czynnikiem w podjęciu decyzji o przeprowadzce, to się dwa razy zastanów nad Europą Zachodnią. Tam zawsze będziesz tym "gorszym" ze względu na pochodzenie, więc masz -2 do atrakcyjności od lokalnych kobiet, a nasze rodaczki za granicą wolą obcokrajowców XD

Ile znasz par Hiszpan+Polka, a ile Hiszpanka+Polak?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Jeśli znalezienie partnerki jest istotnym czynnikiem w podjęciu decyzji o przeprowadzce, to się dwa razy zastanów nad Europą Zachodnią. Tam zawsze będziesz tym "gorszym" ze względu na pochodzenie, więc masz -2 do atrakcyjności od lokalnych kobiet, a nasze rodaczki za granicą wolą obcokrajowców XD

Ile znasz par Hiszpan+Polka, a ile Hiszpanka+Polak?

Nie wiem na ile istotnym. Jestem dosc wybredny. Spotykalem sie z francuzka, wloszka, koreanka wiec raczej nie bedzie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zorganizowany-wizjoner-25:

Tam zawsze będziesz tym "gorszym" ze względu na pochodzenie,

@mirko_anonim: polskie pochodzenie nie jest niczym zlym na zachodzie. Tylko wam umyka, ze jestescie skresleni przez to, ze jestescie imigrantami z polski - kraju o najwiekszym wzroscie gospodarczym na swiecie (poza chinami), a mimo tego obywatelstwa jestescie w polsce na samym dole drabiny spolecznej i jeszcze emigrujecie do najprostszych prac na zachod, bo jest
  • Odpowiedz