Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filippa: Tak, ogólnie nic nie jest dyskryminacją facetów, bo 100 lat temu kobiety nie pracowały, tylko wychowywały dzieci. Może cię to zdziwi, ale nikt mi za koszenie trawnika i pranie też nie płaci. Bzdury, że faceci nic nie robią w domu, to po prostu kłamstwo.

Już widzę te matki lecące na linię frontu, żeby ratować dzieci. Właśnie wojna na Ukrainie to pokazała – jak kobiety podchodzą do patriotyzmu.

W ogóle, o co
  • Odpowiedz
@abcgggggggggggggggggggggggggggggggg

Może cię to zdziwi, ale nikt mi za koszenie trawnika i pranie też nie płaci.

XD najgłupszy argument. Koszenie trawnika nie jest codziennym zadaniem i to nie jest produkowanie siły roboczej która musi być najpierw zadbana i wyżywiona aby iść do płatnej pracy, koszenie trawnika to nie jest wyprodukowanie żadnego dobra ani usługi.
  • Odpowiedz
Przecież są firmy, które koszą trawę za hajs – to jest konkretna usługa. Nie widziałem za to firmy, która oferuje wychowanie dziecka. Sama gadałaś o jakichś pracach domowych, piszesz, jakby dziećmi opiekowały się tylko matki. 30 lat temu mogło tak być, teraz to brednie.

Gubisz się w bzdurach, które piszesz. Możesz sobie wmawiać, że kobiety to jakieś superbohaterki, bo rodzą dzieci, ale pamiętaj, że prawdopodobnie za twojego życia monopol się skończy.
  • Odpowiedz
Kobieta pobiera emeryturę średnio przez 22 lata, facet tylko przez 9, co czwarty mężczyzna w tym kraju nie dożyje emerytury,

@sxilll: zapomniałeś dodać, że tak jest ze wszystkim, nie tylko z emeryturami.

- Kobiety częściej i dłużej studiują od mężczyzn, ale zarabiają mniej. Co znaczy, że budowlaniec w podatkach opłaca studia z psychologii czy innego zarządzania wielkomiejskim julkom
Kobiety częściej studiują też np. drogą medycynę, tylko po to żeby potem
  • Odpowiedz
@sxilll

Próby wzbudzenia w mężczyznach wrogości wobec kobiet i poczucia niesprawiedluwości znajduje się w raportach nt. ruskiej propagandy, mającej na celu wzbudzać niepokoje społeczne i teorzyć podziały. Dodatkowo wzbudzanie niechęci wobec służby wojskowej i obrony kraju.
  • Odpowiedz
@sxilll jestem kobietą i jest mi cholernie przykro, że tak jest. To strasznie nie fair i choć są dziedziny życia gdzie jest w drugą stronę, tak jednak te są o wiele grubszej wagi i czytanie tego, że co czwarty mężczyzna nie dożywa emerytury łamie mi serce i łzy same napływają do oczu, jak bardzo to jest niesprawiedliwe to się w głowie nie mieści

Dobrze byłoby to nagłaśniać i piłować jak mick
  • Odpowiedz
@ilv2: Ok, czyli laski, które mają syf na chacie, powinny przejść kwalifikację wojskową. To, co ty mówisz, pokazuje, jak bardzo kobiety są odklejone. Porównujesz sprzątanie do tego, że mnie prawnie mogą zabić, kiedy chcą.

Wytłumacz mi, co to jest ta mistyczna „praca w domu”, bo to, co piszesz, wygląda, jakby kobiety miały jakieś godziny do odrobienia. Takie gadanie już nie działa, pokazujesz nam obraz faceta sprzed 30 lat. Nikt kobiecie nie
  • Odpowiedz
Co do badań, mnóstwo jest incjatyw do badań jąder, bardzo dużo sie o tym mówi i można je zrobić często bez żadnego skierowania przy okazji jakiś wydarzeń albonpoprosic lekarza poz o skierowanie. Nikt tego nie zabrania, trzeba chcieć.
  • Odpowiedz
No tak, ile aborcji miałaś? Bo jak żadnej, to zakazujemy takich argumentów używasz. Jak byłem na kwalifikacji wojskowej, to nie było ani jednej dziewczynki z mojego rocznika, więc mi nie mydl oczu, że jakieś kobiety się rwą do wojska. Nie rozumiesz, że każdy mężczyzna w Polsce ma na siebie podpisany wyrok śmierci, jak się polityką będzie nudzić?

Czemu ty piszesz, jakby kobiety musiały pracować więcej niż mężczyźni? Nie pamiętam, żeby jakaś kobieta musiała
  • Odpowiedz
mężczyzna nie żyje krócej "bo tak". To jest statystyka, liczy się średnią, bierzesz chłopaka który jedzie bmw i zawija się na drzewie w wieku 18 lat jeszcze z trzema innymi kolegami i dziadka, który dożył sędziwego wieku. Niczego nie bagatelizuję. Ale narracja jest taka, jakby długość życia mężczyzny, było z góry przesądzone. No różnie można wylosować na loterii zdrowia, ale powiedzmy to wprost częściowy wpływ na długość życia jednak mamy -profilaktyka, rezygnacja
  • Odpowiedz