Wpis z mikrobloga

Dlaczego robimy z pilota bohatera, z #radom, skoro jasno i dosadnie pokazał nam wszystkim, że jest gównianym pilotem? Skoro był najlepszym pilotem w kraju, to o mój boże, jak latają pozostali? Też by się r-------i?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tajlosfit: No nie da sie ukryc. I oczywiscie wiesz dobrze ze po prostu byl nieudolny i nie potrafil latac i daltego sie rozwalil.

To byl jego pierwszy lot co nie? Nigdy wczesniej nie siedzial za sterami? Wiesz lepiej od niego jak sie pilotuje.

Ty bys to wyciagnal co nie? nawet jakbys stracil przytomosc z przeciazenia. Po prostu koles byl nieudolny bo ty tak twierdzisz.
  • Odpowiedz
@Tajlosfit: No niestety z tego co się piszę to złamał procedury już w UK na tym pokazie (nagroda publiczności za to, że właśnie najbardziej ryzykownie blisko ich przeleciał) i niestety zamiast na te pokazy dać kogoś innego to też go dali a myślę, że było więcej pilotów chętnych. Teraz jest płacz nad pilotem, że najlepszy pilot zginął i że jego tor będzie kontynuowany. Niestety, ale rozwalać maszynę wartą kilkaset milionów
  • Odpowiedz
@Tajlosfit: nie ogarnąć że się nie wyciągnie 15 tonowego samolotu z pętelki na wysokości dachu to nie wiem jakim oskarkiem trzeba być
Ale jest też inna możliwość podczas wyciągania mogło dojść do backdraftu i pomimo że widać było dopalacz silnik mógł mieć bardzo mało mocy
  • Odpowiedz
@Tajlosfit: Mnie zdziwiło że tak nisko chciał zrobić ten obrót, poza tym wygląda jakby moc stracił (paliwo chrzczone? nieodpowiednia konserwacja?) pewnie nigdy się nie dowiemy bo tajemnica wojskowa :)
  • Odpowiedz
niestety zamiast na te pokazy dać kogoś innego to też go dali a myślę, że było więcej pilotów chętnych

@rtp_diov: od razu widać "eksperta" to nie jest tak że się mówi "zbyszek jutro ty lecisz" xd to są miesiące przygotowań na zawody czy zmianę pałeczki po kimś innym
  • Odpowiedz
Jak ten Wrona co bez podwozia siadał nie ogarnął bezpieczników to mu medal dali za to.

@rtp_diov trzeba naprawdę być niezbyt bystrym żeby winić pilota za te sytuację, gość mial godzinami inżynierów Boeinga na lini i żaden nie wiedział, że taki bezpiecznik może być przyczyną awarii. Ludzie którzy tworzyli ten samolot nie wiedzieli a pilot miał ogarnąć?
Raport z tego zdarzenia zmiażdżył Boeinga a ten po wszystkim zmienił wszystkie listy kontrolne
  • Odpowiedz
@Arytmetyk co tam bezpiecznik. wykopek od razu w locie by załatał dziurawy przewód i zalał układ świeżym olejem hydraulicznym, a nie bawił się w jakieś awaryjne wysuwanie podwozia
  • Odpowiedz