Wpis z mikrobloga

Dlaczego robimy z pilota bohatera, z #radom, skoro jasno i dosadnie pokazał nam wszystkim, że jest gównianym pilotem? Skoro był najlepszym pilotem w kraju, to o mój boże, jak latają pozostali? Też by się r-------i?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@finchharold: co innego pomylić się, przy wpisywaniu wartości w excelu, a co rozwalić samolot za kilkadziesiąt baniek, i stracić przy tym życie. Tutaj nie ma miejsca na pomyłki kolego. Bulwersuje mnie ta sprawa tylko dlatego, że polaki ochrzcili go bohaterem, a był zwyczajnie niekompetentny i nieodpowiedzialny
  • Odpowiedz
@rtp_diov Gadasz bzdury. Procedury boeinga w razie nie wysunięcia podwozia nie obejmowały sprawdzania bezpieczników do których piloci mieli utrudniony dostęp. Wrona niczego nie z----ł. Całą wine za tę sytuacje ponosi boeing
  • Odpowiedz
@Tajlosfit wszędzie zdążają się pomyłki, w niektórych pracach pomyłka kosztuje życie jak w pracy pilota, sapera, górnika, lekarza, kierowcy tira itd. Jeden błąd może kosztować życie. Gdyby ludzie nie popełniali błędów to nie byłoby śmiertelnych wypadków. Masz ostatni przykład lotnika Feliksa który skakał z kosmosu na spadochronie. Mistrz w swoim fachu a ostatnio zrobił błąd który kosztował go życie. Nie bez powodu mówi się ze saper myli się tylko raz -
  • Odpowiedz
@Tajlosfit nadal jesteśmy ludźmi, można robić coś wiele razy, być w czymś specjalistą, ale mały błąd może się pojawić. Wśród pilotów to trochę jak u saperów, bardzo duże ryzyko że pomyli się tylko raz w życiu(choć saper myli się dwa razy - pierwszy raz jak zostaje saperem ( ͡° ͜ʖ ͡°))
Pół biedy jak w tym przypadku - jego błąd kosztował tylko jego życie, błąd nawet najlepszego
  • Odpowiedz
  • 1
@Tajlosfit A nawet nie leciał po prostu pionowo w dół tylko leciał na dopalaczu pionowo w dół i na końcu był zaskoczony że go nie wyprostował xD
  • Odpowiedz
  • 0
W dodatku oglądałem amerykańskich pilotów którzy mówią że manew pętli wykonane Prawidłowo powinien spowodować że wrócisz na tą samą wysokość ten sam tornatu także ewidentnie nic tutaj nie zagrało
  • Odpowiedz