Wpis z mikrobloga

Hej, potrzebuje pomocy z wyborem, kończę licencjat i nie wiem jaką ścieżkę objąć.
Zastanawiam się między magistrem a podyplomowymi a później może magistrem, mam do wyboru:
- podyplomowe drimagine
- podyplomowe cyberbezpieczeństwo
- magister zarządzanie projektami lub ryzykiem
- podyplomowe programowanie aplikacji biznesowych
- podyplomowe tester oprogramowania

Które z tych kierunków, będzie bardziej przyszłościowy i lepszy na dłuższą metę?

#studia #studbaza #studiazaoczne #pomoc #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@littlebuzz: i tak skończysz w jakimś zakładzie produkcyjnym lub w korporacji IT.
Wybierz co ciebie po prostu najbardziej interesuje
Ja wybrałbym podyplomowe tester oprogramowania. Wolałbym bym sprawdzać programy niż tworzyć oprogramowania.
  • Odpowiedz
  • 0
@KacperGranatowy55: Aktualnie siedzę z biurkiem jako specjalista od marketplace, ale nie widzę możliwości większego rozwoju na ten moment, wypłata też nie idzie w górę.

Czy tester oprogramowania to dobry pomysł patrząc na całe AI jakie teraz się pojawia?
  • Odpowiedz
@littlebuzz: jeśli patrzysz na zarobki to myślę że nie.
Ale fajnie jest testować i sprawdzać czy są jakieś błędy.
Na pewno najwięcej zarobić jako programowanie aplikacji biznesowych.
Ale ja patrzyłbym to co lubisz , bo jak będziesz patrzeć na same zarobki to szybko twoja robota stanie się męczarnią i przymusem.
  • Odpowiedz
  • 0
@KacperGranatowy55: Właśnie najbardziej mnie zastanawia drimagine, tester i programista, tylko że drimgaine to bardziej grafika 3d, animacje a branża growa, animacji wydaje mi się, że ma ciężko, a z kolei tester i programista to boje się, że AI dużo utrudni plus konkurencja ze strony innych juniorów
  • Odpowiedz