Wpis z mikrobloga

Sławuś kolejny raz dowiódł, że jego poglądy są nie tyle głupie, co wręcz niebiepieczne dla naszego kraju.
To nawet nie jest wolnorynkowe podejście, to jest najwyższych lotów darwinizm i wyzysk społeczny.
Typ nawet banków i cyfrowych gigantów by nie opodatkował, dotacje na innowacje? A na co to komu.
On mysli ze Polska to ameryka lat 50 i w garażu można appla zbudować.
Ja myślałem, że te korwinizmy w 2025 już nie przejdą, a gosc jakieś bingo nowe stworzył xD

Mentzen się skompromitował poglądami, brakiem wiedzy i demagogią.

Morawieckiemu już ręce nie miały gdzie opadać, dosłownie musiał mu udzielić paru mini wykładów jak działają instytucje i państwo, świat i podatki, tłumaczył mu jak 5 latkowi.

Nawet niektórzy mariusze z brajton doznali dysonansu po tej rozmowie patrząc na komantarze. Sławuś to się jednak nadaje tylko na tiktoka ze swoim spojrzeniem na świat, a bezpośrednie starcia obnażają jak jest słaby

#bekazkonfederacji #polityka #pis #konfederacja #yt
mam_spanko - Sławuś kolejny raz dowiódł, że jego poglądy są nie tyle głupie, co wręcz...

źródło: 1000085305

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mam_spanko: Pan Morawiecki pięknie rozjechał autystycznego kuca. Aż nieprzyjemnie się to oglądało, różnica w poziomie intelektualnym była zbyt potężna. Równie dobrze Morawiecki mógł rozmawiać z psem.
  • Odpowiedz
dosłownie musiał mu udzielić paru mini wykładów jak działają instytucje i państwo, świat i podatki, tłumaczył mu jak 5 latkowi.

@mam_spanko: to był występ chyba żeby ocieplić wizerunek Morawieckiego

- Panie Premierze, dlaczego nie zawetowaliście zielonego ładu?!!?!?!??!?!?!?!
- Ponieważ wetować możemy tylko ustawę budżetową raz na 7 lat i wetować decyzje dot.
  • Odpowiedz
To nawet nie jest wolnorynkowe podejście,

@mam_spanko: Może dla tego, że jego poglądy z wolnorynkowością generalnie nie mają absolutnie nic wspólnego, ale za to naprawdę bardzo takową wolnorynkowością lubi sobie wycierać on mordę. Generalnie wolnorynkowość w tym całym jego populizmie to jest przede wszystkim to jak ''wielcy'' przedsiębiorcy mogą jeszcze bardziej wykorzystać swoich pracowników czego przykładem jest chociażby import ludzi z innych krajów do pracy którym pewnie mniej płacą, są
  • Odpowiedz
@mam_spanko: jak słucham mencena i tego libkowego p---------a to coraz bardziej prawdopodobna wydaje mi się w 2027 koalicja konfederacji ale nie z pisem tylko z PO XD
  • Odpowiedz
@mam_spanko: nie wiem czy jakiś inny filmik mi się włączył ale Morawieckiego to się nie dało słuchać. Od pierwszej minuty propagandowe p---------e i odpowiadanie wykutymi frazesami na pytania. Agresywny, nieprzyjemny ton. Do trochę ponad połowy wytrzymałam. W tej części to Sławek nawet nie za bardzo mial okazję się skompromitować bo nie mógł się przebić słowem przez monologi Mateusza.
Jest jakieś the-best-of wycięte?
  • Odpowiedz
@mam_spanko: widzę, że zapomnieliście już z wyborów prezydenckich że sławkowski wystarczy pozwolić swobodnie mówić i kompromitacja 300%.
Jak chłop nie zna scenariusza i ktoś go do mowy nie przygotuje to ZAWSZE wychodzą takie kwiatki.
  • Odpowiedz
@istp Morawiecki jest ogarnięty, co było słychać na taśmach, ale idąc do rządu PiS musiał to porzucić na rzecz populizmów itp. Bardzo śliski, cyniczny typ.
  • Odpowiedz
@mam_spanko: w sumie to ciekawe bo np. w kamapnii przedstawiał w miarę sensowną propozycję oparcia systemu opieki zdrowotnej na modelu niemieckim zamiast korwinistycznej totalnej prywatyzacji służby zdrowia (no, tylko Sławek coś nie wspominał, że Niemcy wydają na opieką zdrowotną znacznie większy procent PKB niż Polska, a nawet znacznie więcej niż 8% które proponował ten przebrzydły socjalista Zandberg xD)
AliShaheedMuhammad - @mam_spanko: w sumie to ciekawe bo np. w kamapnii przedstawiał w...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz