Wpis z mikrobloga

#pomocy czy są tu jacyś detektywi którzy pomogą mi ustalić co może wydawać taki dźwięk -> https://jumpshare.com/s/3bY1466MOu4pCY84Fr7Q . Powtarza się co jakieś 45 sekund, przez całą dobę, bezustannie. Jest to w bloku mieszkalnym, spółdzielnia umywa ręce, bo nic na budynku nie powinno wydawać dźwięku, a w mieszkaniu każdy może przecież hałasować i oni nic nie zrobią. Irytuje mnie ten dźwięk niesamowicie, a słychać go przy nawet zamkniętych oknach. #mieszkanie #audio #elektronika #akustyka #pytanie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@YourMind: @matsoc @v-tec zaczęłam to rozważać, jedno mieszkanie w pionie jest niezamieszkanie. Pod jego drzwiami na klatce schodowej tego nie słychać i ma zamknięte okna. Najgłośniej ten dźwięk słychać stojąc na zewnątrz budynku.
  • Odpowiedz
@Staffelei: A masz szczelne okna? Bo ten dźwięk ma nieco ponad 3kHz i jak słychać go mimo zamkniętych okien w budynku to musi być całkiem głośno na zewnątrz
  • Odpowiedz
  • 0
@matsoc: okna były wymieniane 5 lat temu i powiedziałabym, że są szczelne. Po zamknięciu wygłuszają nieźle głośną ulicę z dużym ruchem i tramwajami (oprócz tego piszczącego cholerstwa, które słyszę i w pokojach wewnątrz mieszkania, które nie wychodzą na stronę, od której ten dźwięk słychać.
  • Odpowiedz
@Staffelei: No to jak maja 5 lat a nie np. 30 to z pewnością, nie wygląda to na prosty temat. Polecam na noc stopery do uszu, powinny dać radę. A w dzień no to cóż, nie mam pomysłu, trzeba liczyć na to że coś się samo zmieni. A na administracje to nie masz co liczyć nawet.

Edit
Może jakiś sanepid albo coś ew. ale też będzie chyba ciężko.
  • Odpowiedz